1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Cemal Gürsel Soyel’den “On the Run” sergisi
Cemal Gürsel Soyel’den  “On the Run” sergisi

Cemal Gürsel Soyel’den “On the Run” sergisi

Çalışmalarını İstanbul ve Viyana’da sürdüren Kıbrıs doğumlu sanatçı Cemal Gürsel Soyel İstanbul’daki dördüncü kişisel sergisini Contemporary Art Marketin Galeri’de açtı. 

A+A-

Simge Çerkezoğlu

Çalışmalarını İstanbul ve Viyana’da sürdüren Kıbrıs doğumlu sanatçı Cemal Gürsel Soyel İstanbul’daki dördüncü kişisel sergisini Contemporary Art Marketin (C.A.M), Galeri’de açtı. 

Türkiye’nin en eski galerilerinden biri olan C.A.M, Soyel’in şehir insanlarının yaşadıkları yerlerde bıraktıkları izlerden yola çıkarak oluşturduğu “On the Run” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dört yıl önce açılan “Get Lost” sergisinin devamı niteliğindeki bu çalışmalarda ana tema yine Kıbrıslılık olarak dikkat çekiyor. Sürekli hareket halinde olma durumunu yeniden tuvaline aktaran sanatçı, savaşın yarattığı göç ve kaosu bu resimlerinde de ana tema olarak işlemeye devam ediyor.

Ustaca kullandığı renk kombinasyonları ile yarattığı karmaşık kompozisyonları, resmin iç meseleleri ile birlikte sanatseverlere çarpıcı bir biçimde sunuyor.      

Gürsel sergiye dair yaptığı açıklamada “Viyana, İstanbul ve Kıbrıs ekseninde sürekli hareket halinde olma durumum bu serginin çıkış noktası oldu. Ben düşünmeden üreten, anlık, spontan çalışmalar yapan bir sanatçıyım. Tuvale attığım bir lekeden yola çıkarak, bunun üzerine resmimi kurguluyorum. Bu sergi iki yıl önce yine İstanbul’da açtığım “Get Lost” sergisinin devamı niteliğinde. Ancak şunu söyleyebilirim ki bir dahaki sergimde yeni kavramlar, yeni çalışmalar sanatseverlerle buluşacak.”

 

Bu haber toplam 6119 defa okunmuştur
Etiketler : , ,