1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. BEDİ'S İÇİN GÖZLER POLİS VE SAVCILIKTA
BEDİ'S İÇİN GÖZLER  POLİS VE SAVCILIKTA

BEDİ'S İÇİN GÖZLER POLİS VE SAVCILIKTA

Bedi’s piknik alanın kiralanmasıyla ilgili Yüksek İdare Mahkemesi'ndeki dava süreci devam ederken, sözleşmesi fesih edilen özel firmaya, alanı boşaltması için verilen süre doldu, firma adım atmadı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Bedi’s Piknik Alanı’nın kiralayan ve daha sonra Orman Dairesi’nce sözleşmesi iptal edilen özel firmaya, piknik alanını boşaltması için tanınan süre doldu, tahliye işlemleri için düğmeye basıldı.

Bedi’s Piknik Alanı’nda ‘yapılan işlemlerin izinsiz’ olduğu gerekçesiyle Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından Yüksek İdare Mahkemesi’ne açılan dava süreci dün devam etti.

Orman Dairesi tarafından, alandaki eşyaların boşaltması için özel firmaya tanınan 15 günlük süre doldu. Özel firma, boşaltım işlemlerini gerçekleştirmediği gerekçesiyle polis nezdinde tahliye işlemlerinin yapılacağı öğrenildi.

Savcılığın, alandaki eşyaların boşaltması için özel firmaya tanınan sürenin dolmasına rağmen işlemlerinin yapılmadığını bu nedenle polis nezdinde tahliye işlemleri yapılacağını aktardığı belirtildi.

Mahkeme, bu işlemlerle ilgili çözüm üretilmemesi halinde, dava duruşmalarına geçilmek üzere 12 Temmuz’a gün verdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Başsavcılıktan gelecek direktif doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. 

 

Karşı itiraz dosyalandı

Yüksek İdare Mahkemesi Yargıcı Peri Hakkı’nın baktığı davada, tüm taraflar dün mahkemede hazır bulundu. Mahkemede yeniden ön görüşme yapılan davayla ilgili, itiraz dosyalandı.

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği tarafından açılan davada, karşı taraf için ‘hapislik talebi’ne karşın, davalı taraf bu talebe karşı itiraz dosyaladı.

Tahliye işlemleri yapılacak

Savcılığın, Orman Dairesi’nin özel firmaya, 13 Haziran’a kadar piknik alanını boşlatması için yazı göndermesine rağmen, bahse konu firmanın boşaltma işlemlerini gerçekleştirmediğini kaydetti.

Savcılık, alandaki eşyaların boşaltması için özel firmaya tanınan sürenin dolmasına rağmen işlemlerinin yapılmadığını bu nedenle polis nezdinde tahliye işlemlerinin yapılacağını aktardı.

Mahkeme de söz konusu işlemlerin yapılması için ilgili taraflara yeniden süre tanıdı. Ancak çözüm üretilmemesi halinde, daha önce verilen ara emri kararına uyulup uyulmadığına bakılmak üzere, duruşmalara geçilmesi için 12 Temmuz 2017 tarihine gün verdi.

Fırat: “Başsavcılıktan gelecek direktif doğrultusunda gerekli işlem yapılacak”

YENİDÜZEN’e konuşan Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat, Başsavcılıktan gelecek direktif doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını dile getirdi. 

Piknik alanın boşaltılması için özel firmaya tanınan 15 günlük uyarı süresinin dolmasına rağmen herhangi bir adım atılmadığını belirten Fırat, önceki gün tahliye işlemini gerçekleştirmeyi düşündüklerini ancak dünkü Mahkeme nedeniyle beklemeye aldıklarını aktardı.

Mahkemedeki emir doğrultusunda hareket edileceğini aktaran Altay Fırat, Başsavcılıktan resmi yazının eline ulaşması halinde, verilecek direktif doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

 

Bu haber toplam 3781 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler