1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asım Akansoy’dan ‘hibe’ değerlendirmesi:
Asım Akansoy’dan ‘hibe’ değerlendirmesi:

Asım Akansoy’dan ‘hibe’ değerlendirmesi:

“Kaynakların kullanılmaması bizi basiretsiz gibi gösteriyor fakat kullanmak isteyenlere de kaynaklar kapatılıyordu”

A+A-

YENİDÜZEN’de önceki gün yayınlanan Hükümet 'TC hibelerinde' ağır aksak” haberiyle ilgili katıldığı televizyon programında konuşan CTP Milletvekili ve İçişleri-Çalışma eski Bakanı Asım Akansoy, dikkat çekici açıklamalarda bulundu

 “Bakanlık yaptığım dönemde, bakanlığıma bağlı yerel yönetimlerin kaynaklarında kısıtlamaya gidildi ve bana, ‘Su konusunda göstermiş olduğunuz tavırdan dolayı bu kaynakları ortadan kaldırdık ’denilmişti”

Fehime ALASYA

Katıldığı televizyon programında YENİDÜZEN’de yayınlanan “HÜKÜMET 'TC HİBELERİNDE' AĞIR AKSAK” haberine ilişkin kısa bir açıklama yapan CTP Milletvekili ve İçişleri-Çalışma eski Bakanı Asım Akansoy, “Bu kaynaklar nedir niye kullanılmıyor? Biz çok mu cahiliz?” diye sordu.

Görevde olduğu ve İç İşleri Bakanlığı yaptığı dönemde bakanlığına ait yerel yönetimlerin kaynaklarında kasti kısıtlamaya gidildiğini anlatan Akansoy, “Kaynakların kullanılmaması bizi basiretsiz gibi gösteriliyor fakat kullanmak isteyenlere de kaynaklar kapatılıyordu” dedi. 

Programda, söz konusu haberle ilgili “Kaynakları neden kullanmıyoruz?” sorusuna karşın açıklama yapma ihtiyacı hissettiğini belirten Akansoy, şu ifadelere yer verdi:

“Bu kaynaklar nedir niye kullanılmıyor? Biz çok mu cahiliz? Gibi pek çok soru sormamız gerek. Bakanlık yaptığım dönemde, bakanlığıma bağlı yerel yönetimlerin kaynaklarında kısıtlamaya gidildi.

Dönemimizde yaptığım araştırmalarda bana, “Su konusunda göstermiş olduğunuz tavırdan dolayı bu kaynakları ortadan kaldırdık” denilmişti. Projelerimizi hayata geçirmek istemiştik fakat aldığım cevap çok tarihi bir cevaptı. Kaynakların kapatılmasının sebebi su konusunda CTP’nin duruşuymuş.

Bu çok önemlidir. Kaynakların kullanılmaması bizi basiretsiz gibi gösteriliyor fakat kullanmak isteyenlere de kaynaklar kapatılıyordu.

“Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği veya Yardım Heyeti, kendi istekleri doğrultusunda bu kaynakları yönetiyor ve yönlendiriyor”

Tüm projelerde yardım heyeti ile çalışıyorlar, bunlar neden konuşulmuyor?

Bu yıl Gönyeli Belediyesi’nin bir projesinin iptal edilmesinin nedeni, yapılmak istenilen yeni cami projesini reddetmeleri oldu. Belediye yeni cami projesini reddetti diye tüm projesi iptal edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği veya Yardım Heyeti, kendi istekleri doğrultusunda bu kaynakları yönetiyor ve yönlendiriyor. Bunları açıkça toplumla konuşan kişiler de kazandırılmayacak.

Parmağının ardına saklanmayıp konuşan kişiler desteklenmeyecek.

“Kaynakları neden kullanmıyoruz?” sorusuna karşın bunu söyleme ihtiyacı hissettim.

Her zaman TC ile iyi ilişkilerimiz olmalı, mutlaka birçok ihtiyacımız olacaktır ama bunları yaparken de ilişkilerimizi çok iyi kullanmamamız lazım.”  

 

Bu haber toplam 2641 defa okunmuştur
Etiketler : ,