1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Akropolis Parkı’nda İki Toplumlu Kültür Festivali
Akropolis Parkı’nda İki Toplumlu Kültür Festivali

Akropolis Parkı’nda İki Toplumlu Kültür Festivali

Kıbrıslı barışseverler Güney Kıbrıs’ta, Lefkoşa- Akropolis Parkı’nda bir araya geldi. Kıbrıs ortak kültürünü bir arada yaşamak için gerçekleştirilen etkinliği AKEL organize etti.

A+A-

Kıbrıslı barışseverler Güney Kıbrıs’ta, Lefkoşa- Akropolis Parkı’nda bir araya geldi. Kıbrıs ortak kültürünü bir arada yaşamak için gerçekleştirilen etkinliği AKEL organize etti. Otobüslerle taşınan katılımcı gruplar ve halk,  polis eskortu eşliğinde etkinlik yerine ulaştırıldı. Gerçekleştirilen iki toplumlu festival alanında Kıbrıslı Türk – Kıbrıslı Rum stantlar, yiyecek ve içecek servisi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum karikatüristlerin ve “AKEL’in yeniden yakınlaşma faaliyetleri” fotoğraf sergisi kuruldu.  Selamlama konuşmasını AKEL M.K. Genel Sekreteri  Andros  Kiprianu  yaptı.           

ac1.jpg                                                                                       

Şarkılarıyla iki toplumlu koro, Kıbrıslıtürk Grup “Limestone”, Müzik Grubu “Onirovates”, Kullis Theodoru/Umut Albayrak, Maria ve Mihalis Konstantinu. Şiirlerle Thodosis Pieridis, Yannis Ritsos, Tefkros Anthias, Nazım Hikmet, Neşe Yaşın, Yorgos Moleskis/Dolgun Dalgıçoğlu, Andis Kanakis/Arif Albayrak,  Mihalis Hritofidis / Gürgenç Korkmazel, Yorgos Frangos, Alasyos, Maria Siakalli. Tiyatroda: “Aristofanis’in Zenginliği” Paravasi Limbion.  Danslarımızda: İki Toplumlu Müzik ve Dans TUFAD – Vasilica Kültür Grubu, İki Toplumlu Grup “Kıbrıs” ve HASDER halk dansları grubu geceye katkı koydu.

ac2.jpg

Paskalis Papapetru’nun “Maden İşçileri” filmi, “Zülfü Livaneli ve Maria Faranduri” konserinden bir bölüm, Panikos Hrisantu’nun “Beynimizde Yeniden Birleşme” filmi de sunuldu.  Festival  “Köklerimizden Hareketle Geleceğe Doğru İlerliyoruz” sloganı ile gerçekleştirildi. Ortak kültürümüz, ortak organizasyonda birlikte yaşandı. Türk, Rum, Maronit, Ermeni ve Latin bir arada eğlendiler. Etkiliğine katılan, kültürümüzü sahiplenen ve yaşatılması için uğraş veren, gerçek Kıbrıslılar iki dilde müzikler, şarkılar, danslarla barış ve dostluk mesajı verdiler. 

ac3.jpg

Bu haber toplam 2385 defa okunmuştur
Etiketler : ,