1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 60 eserden oluşan “Kıbrıslı Yorumlar” sergisi açıldı
60 eserden oluşan “Kıbrıslı Yorumlar” sergisi açıldı

60 eserden oluşan “Kıbrıslı Yorumlar” sergisi açıldı

60 eserden oluşan “Kıbrıslı Yorumlar” Baskı Resim Sergisi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açıldı.

A+A-

 

Sanatçı ve Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Dr. Yücel Yazgın’nın, Kıbrıs’ın doğası ve kültürel varlıklarını özgün baskı teknikleri kullanarak hazırladığı ve 60 eserden oluşan “Kıbrıslı Yorumlar” Baskı Resim Sergisi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açıldı.

Prof. Dr. Özkul: “Bilim ve Sanatın Temelleri Yakın Doğu Üniversitesinin Kurulmasıyla Atıldı…

Serginin açılış konuşmasını yapan Türk Milli Tarih Müzesi Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Yakın Doğu Üniversitesi’nin neden sanat ve bilime önem verdiğinden bahsetti.

Prof. Dr. Özkul, “Dr. Suat Günsel’in 1988 yılında kurduğu Yakın Doğu Üniversitesi ile sanat ve bilimin temelleri de atılmış oldu. Kampus içerisinde bulunan müzeler 20 yıl öncesine dayanan bir düşünce tarzının ve fikrin zihinlerde canlanarak filizlenmesinde yatıyor. Bu da Yakın Doğu Üniversitesi olarak çalışmadan, düşünmeden hareket etmediğimizi, her adımımızın öncesinde planlı ve programlı olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Yücel Yazgın: “Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Türk İnsanın Kurum Yaratmadaki Yaratıcılığının En Güzel Örneklerini Sergiliyor…”

Yüzel Yazgın, “Yaratıcı yaşam biçimini hayatının her alanına uygulayan Kıbrıs Türk insanı sadece sanat alanında değil, kurumlar yaratmada da yaratıcılığını en üst düzeyde kullanmıştır. Kişisel sergime ev sahipliği yapan Yakın Doğu Üniversitesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi bu kurumlara en önemli örneklerdendir. Müze ile sanat alanında kısa bir sürede dünyaya açılım yönünde üst düzeyde adımlar atılmış, sanatın evrensel bir dil olmasından faydalanarak kurumsal anlamda da evrensele yürüyüş başlatılmıştır” dedi.

Sanatçı Yücel Yazgın da, resimleriyle ifade etmeye çalıştığı varoluş imgelerini kendisine sunma fırsatı verdiği için Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel’e teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Fikri Ataoğlu da Yakın doğu Üniversitesini sanata ve sanatçıya verdiği önemden dolayı kutlayarak önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaları merak ve sabırla beklediğini söyledi.

y1-077.jpg

Hârizmî Ödülü Takdim Edilerek Sergi Kurdelesi Kesildi…

Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından Yücel Yazgın’a, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından usta sanatçılara verilmesi kararlaştırılan beş farklı ödülden oluşan Alasya Ödüllerinden Baskı Resim Sanatçılarına verilen Hârizmî Ödülü takdim edildi. Ardından, Yücel Yazgın adına heykeltıraş Nurlan Kebekuulu tarafından tasarlanan heykelin açılışı yapıldı.

Kıbrıs’ın doğası ve kültürel varlıklarının sanatçı üzerinde bıraktığı etkilerin, kendi sanat anlayışı ve teknik yeterlilikleri ile yorumlandığı “Kıbrıslı Yorumlar” Baskı Resim Sergisi, 3 Mayıs tarihine kadar 8.30-16.30 saatleri arasında İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

 

 

 

Bu haber toplam 1941 defa okunmuştur
Etiketler : ,