1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zirvedekiler kaybetmedi
 Zirvedekiler kaybetmedi

Zirvedekiler kaybetmedi

Hentbol Genç Erkekler Ligi’nde son iki haftaya girilirken üst sıralardaki takımlar haftayı kayıpsız kapadı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Genç Erkekler Ligi’nde 8.hafta tamamlandı. Geçtiğimiz gün oynanan karşılaşmalarda lider Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), Herkes İçin Spor Derneği’ni (HİSDER) 50-13 mağlup ederek liderliğini sürdürürken, Yükseliş takımı da Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) 26-11’le geçerek zirve takibini sürdürdü. UIuslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) de zorlu geçen maçta Darbaz’ı 21-17 ile geçti.

Darbaz salladı ama deviremedi
Günün ilk karşılaşmasında Darbaz ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada gülen taraf maçı 21-17 kazanan UKÜ oldu. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ikinci yarısının son bölümüne kadar maç büyük bir denge içerisinde geçti. Özellikle ilk yarıda kaleci Hasan Türksever’in gönderdiği uzun toplarla kontra ataktan goller bulan ve rakibinin beklemediği bir oyun stratejisi belirleyen Darbaz takımı etkili oyunuyla göz doldurdu.

Ferhat, Cihan ve Mehmet galibiyeti getirdi
Darbaz takımı gününde olmasına rağmen özellikle oyunun son bölümlerinde Harika Kıral’ın yaptığı yerinde değişikliklerle oyuna hamlesine engel olamadı ve karşılaşmadan mağlup ayrılan taraf olmaktan kurtulamadı. UKÜ takımında Ferhat Türk kaydettiği 5 golle maçın en skorer oyuncusu olurken, Cihan Özkan Talaş ve Mehmet Şaş da 4’er golle galibiyette önemli rol oynadı. Darbaz takımında ise Mevlüt Önal 6 gol kaydetmesine rağmen takımına galibiyeti getiremedi.

Yükseliş’in zirve inadı
Günün bir diğer karşılaşması da yine Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Ligde zirve takibi içinde olan Yükseliş takımı, play-off’a kalma mücadelesi veren YDÜ karşısında fazla zorlanmadı ve sahadan 26-11’lik galibiyetle ayrılan taraf oldu. Yükseliş takımında Oğuz Alp İnan karşılaşmada kaydettiği 11 golle galibiyette önemli rol oynarken, Berkem Nurdal da 5 golle skora katkıda bulundu.

MGA rahat kazandı
Genç Erkekler Ligi’nde lider durumda bulunan MGA ise en rahat haftasını geçirdi. HİSDER deplasmanından 50-13’lük galibiyetle dönen MGA takımı rakiplerinin kazandığı haftayı galibiyetle noktalayarak, grup maçlarında son iki haftaya lider girdi. İskele Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Cafer Karamansoylu kaydettiği 13 golle galibiyette başrol oynadı.

9.hafta yarın başlıyor
Genç Erkekler Ligi’nde 9.hafta yarın ve Cuma gün oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Ligde yarın Yükseliş – Darbaz karşılaşması saat 18.00’de Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Cuma günü ise Genç Erkekler Ligi’nde iki maç var. MAGEM Arena’da oynanacak karşılaşmada MGA ile YDÜ karşı karşıya gelirken, CIU Arena’da da UKÜ ile HİSDER takımları mücadele edecek. Her iki karşılaşma da saat 19.00’da başlayacak.

Bu haber toplam 1390 defa okunmuştur