1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yeşilırmak'ta geçişler geçici olarak durdu
Yeşilırmakta geçişler geçici olarak durdu

Yeşilırmak'ta geçişler geçici olarak durdu

Yeşilırmak sınırında, Kuzey’e geçiş noktasında bilgisayar sisteminde arıza yaşandığı gerekçesiyle yolun kapatıldığı ve geçişlerin durdurulduğu aktarıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Yeşilırmak sınır kapısında dün sabah geçişler geçici süreliğine durdu. Kuzeye geçiş noktasında bilgisayar sisteminde arıza yaşandığı ve yolun kapatıldığı öğrenildi. Sabah 09:30’da yaşanan sorun, öğle saatlerinde uzman kişilerin bölgeye giderek arızayı gidermeye çalışmasına kadar sürdü. Arıza 15:30 civarlarında giderilerek geçişlere yeniden sağlandı.
Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel, bilgisayarlarda arıza yaşandığını doğrulayarak, merkezdeki uzman kişilerin sorunun giderilmesi için çalışma yürüttüğünü aktardı.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Güzelyurt Polis Müdürlüğü ile görüştüğünü, geçişlerin bilgisayar sisteminde yaşanan arıza nedeniyle kaynaklandığının kendilerine aktarıldığını belirtti.

İddialar var
Öte yandan geçişlerin durmasıyla ilgili ise ortaya bazı iddialar atıldı. Pirgo’ya gitmek için bir otobüsün geçiş yapmaya çalıştığını ancak Rum polislerinin engel çıkardığı iddia edilerek, Türk polisinin ‘misilleme’ yaparak geçişleri kapattığı öne sürüldü. Böyle bir krizin yaşandığı iddia edilerek, bilgisayarların arızalanmadığı öne sürüldü. Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da bu iddiaların kendilerine ulaştığını dil getirdi. Bu arada Birleşmiş Millet (BM)’den bazı yetkililerin Yeşilırmak’ta buluşarak toplantı yapılacağını ancak geçiş yapamadıkları için toplantının da iptal edildiği öğrenildi.

Bilgisayar sistemi arıza yaptı
Yeşilırmak sınır kapısında dün sabah Türk Barikatı’nda geçişlerin bir süreliğine durdurdu. Kuzeye geçiş noktasında bilgisayar sisteminde arıza yaşandığı gerekçesiyle yolun kapatıldığı ve geçişlerin durdurulduğu aktarıldı. Sabah 09:30’da yaşanan sorun öğle saatlerinde uzman kişilerin bölgeye giderek arızayı gidermesiyle saat 15:30 sıralarında yeninden geçişlere izin verildiği öğrenildi.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Güzelyurt Polis Müdürlüğü ile görüştüğünü, geçişlerin bilgisayar sisteminde yaşanan arıza nedeniyle kaynaklandığının kendilerine aktarıldığını belirtti.
Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özel ise bilgisayarlarda arıza yaşandığını belirterek, merkezdeki uzman kişilerin sorunun giderilmesi için çalışma yürüttüğünü aktardı.

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur