1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uyuşturucu zanlılarına 6 gün daha tutukluluk
Uyuşturucu zanlılarına 6 gün daha tutukluluk

Uyuşturucu zanlılarına 6 gün daha tutukluluk

100 gram ağırlığında ele geçirilen ‘ham madde’ ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar İ.N (K-31) ve C.T (E-24) dün yeniden 6 gün ek tutukluluk aldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 11 Temmuz günü 5 kilo Senteteik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu yapabilecek kapasitede 100 gram ağırlığında ele geçirilen ‘ham madde’ ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar İ.N (K-31) ve C.T (E-24) dün yeniden 6 gün ek tutukluluk aldı. Güney Kıbrıs’tan temin edildiği belirtilen söz konusu maddeyle ilgili olarak ismi tespit edilen 2 şahıs halen aranırken, tutuklu bulunan zanlılar ‘ithal ve tasarruf’ iddiasıyla yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Atilla Etkin ve Savunma Makamı mahkemede hazır bulundu.
Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılık Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Tahkikat sürüyor
Polis memuru Mehmet Sevinç, 11 Temmuz’da saat 15:10 raddelerinde Ledra Palace Barikatı’ndan Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan zanlı 1 İ.N’nin tasarrufunda 5 kilo Bonzai türü uyuşturucu yapabilecek kapasitede 100 gram ağırlığında ham madde ele geçirildiğini söyledi. Akabinde zanlı 1 İ.N’nin tutuklandığını belirten Mehmet Sevinç, meseleyle bağlantısı olduğu tespit edilen zanlı 2 C.T’nin de Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını aktardı. Polis Mehmet Sevinç, zanlı 1 İ.N’den yapılan soruşturmada bahse konu maddeyi, ismi tespit edilen ve şuanda aranmakta olan zanlı 3’ün yönlendirmesiyle 500 TL karşılığında, zanlı 2 C.T’den Güney Kıbrıs’tan alarak KKTC’ye geçirdikten sonra tekrar zanlı 2’ye vereceğinin tespit edildiğini belirtti. Mehmet Sevinç, zanlı 2 C.T’den yapılan soruşturmada da söz konusu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ismi tespit edilen ve aranmakta olan zanlı 4’den aldığı ve zanlı 1 İ.N’ye vereceğinin tespit edildiğini aktardı.

6 gün daha
Meseleyle ilgili tahkikatın devam ettiğini, olayla bağlantılı 2 kişinin aranmakta olduğunu belirten Sevinç, zanlı 1’in tasarrufunda bulunan ve söz konusu maddenin içinde olduğu naylon poşetin parmak izi sonuçlarının beklendiğini söyledi. Mehmet Sevinç, zanlılar için ek tutukluluk talep etti.
Yargıç Pınar Beyoğlu, huzurunda yapılan beyanları dikkate alarak, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlıların 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur