1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkiye’den yeni enerji hamlesi!
Türkiye’den yeni enerji hamlesi!

Türkiye’den yeni enerji hamlesi!

TC Enerji Bakanı Albayrak:“Barbaros Hayrettin’den sonra ikinci gemimiz ile Akdeniz ve Karadeniz’de de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız”

A+A-

ABD’nin Teksas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen Enerji Konferansı’na katılan Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, Türkiye’nin, enerji alanında önemli değişikliklerin, yatırımların ve hamlelerin gerçekleşeceği yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60’ından fazlasının Türkiye’nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, Türkiye’nin son yıllarda doğalgaz depolama ve kaynak çeşitliliği konusunda çok önemli yatırımlar yapmaya başladığının altını çizdi.

Albayrak, “Bu yıl Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayrettin’den sonra ikinci gemimiz ile iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız” dedi.

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur