1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Surlariçi’nde hazine aradılar
Surlariçi’nde hazine aradılar

Surlariçi’nde hazine aradılar

Halk Sanatları Derneği (HASDER) Gençlik Kulübü’nün organize ettiği “Velesbitnan Surlariçi Turu” Salı günü gerçekleştirildi

A+A-

“Uluslararası Gençlik Günü” olarak ilan edilen 12 Ağustos tüm Dünya’yla eş zamanlı olarak ülkemizde de Hasder Gençlik Kulübü organizesiyle  “8. Lefkoşa Gençlik Günleri” çerçevesinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz Salı günü, Selimiye Meydanı’nda start alan ve Hazine Avı şeklinde gerçekleşen “Velesbitnan Surlariçi Turu” etkinliği düzenlendi.
Lefkoşa’nın tarihi binalarını ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı ve bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan etkinliğe, erkekler, kadınlar ve karma çiftler olmak üzere 3 kategoride toplam 49 takım katıldı.

Dereceler
Erkekler kategorisinde Sait Baki- Ersoy Baki çifti birinci, Ali Ecesoy- Doğuş  Atamtürk çifti ikinci, Erde Mercanhan-Niyazi Yorgancıoğlu çifti ise üçüncü oldu.
Kadınlar kategorisinde Gülter Ceylan- Eylül Ceylan birinci, Burcu Kurtdereli- Pınar Erengin ikinci, Şeniz Şensoy- Başak Özaltınok çifti üçüncülüğü elde ederken,
Karma çiftler kategorisinde ise Lisani Zorba- Yazgı Sarıkamış birinci, Safiye Özaltıner- Özmen Birinci ikinci, Uğur Çorba- Elif Karataş çifti ise üçüncü geldi.
Dereceye girenlere kupa ve madalyaları Halk Sanatları Vakfı Başkanı Ali Nebih, HASDER Gençlik Kulübü Sorumlusu Ferhun Faruk takdim ederken, tüm katılımcılara ise katılım belgesi verildi.

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur