1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Süratli sürüş” suçlamasını kabul etmedi
“Süratli sürüş” suçlamasını kabul etmedi

“Süratli sürüş” suçlamasını kabul etmedi

4 ölümü kazanın zanlısı Çiğdem Altınfincan “süratli sürüş” suçlamasını kabul etmedi: 'SÜRATLİ DEĞİLDİM' (!)

A+A-

 

Bir yıl önce Türkeli kavşağında meydana gelen feci kazada dört akademisyenin ölümüne neden olduğu iddiasıyla hükümsüz tutuklu bulunan sanık Çiğdem Altınfincan ile ilgili dava başladı. Aleyhine getirilen 10 davadan itham edilen Altınfincan, davaların sadece 4’ünü kabul etti.

 

Didem MENTEŞ

Bir yıl önce Türkeli kavşağında meydana gelen kazada feci şekilde hayatlarını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz ile ilgili yargı süreci dün resmen başladı. 20 Ocak 2014’de 4 öğretim görevlisinin ‘ölümüne neden olma’ suçundan dolayı sanık kürsüsünde bulunan Çiğdem Altınfincan dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Altınfincan,  ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu dört kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçu başta olmak üzere 10 davadan itham edildi. Davalardan sadece ‘ölüme neden olma’ suçlarını kapsayan 4 davayı kabul eden sanık Altınfincan, , ‘süratli sürüş’ davalarını kabul etmedi.

10 davadan itham edildi
Sanık Çiğdem Altınfincan dün sabah yeniden mahkemeye getirildi. Sanığın ailesi yanı sıra öğretim üyelerinin bazı yakınları da mahkemeyi takip etti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığı temsilen Avukat Süleyman Dolmacı mahkemede hazır bulundu. Çiğdem Altınfincan, Mahkeme tarafından 10 davadan itham edilirken, bu davaların 6’sını kabul etmedi.

6 davayı kabul etmedi
Altınfincan, ölen dört kişi için kendisine ayrı ayrı okunan ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma’ davalarını kabul etti. Ancak; ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu trafik kazası yapmak’, ‘
‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş yapmak’, ‘halka tehlike arz edecek şekilde süratli sürüş yaparak ölüme neden olma’, ‘mala ve cana zarar verecek şekilde süratli sürüş yaparak adam yaralamaya neden olma’, ‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu trafik kazası yapmak’ ve ‘süratli sürüş yaparak trafik kazası sonucu vahim zarara neden olma’ davalarını ise kabul etmedi.

Duruşmaların başlaması için 26 Ocak’a ertelendi
Mahkeme, itham sonrası taraflara söz hakkı verdi. Savcı Aliye Özçınar, sanığın 10 davadan 6’sını kabul etmediğini ve duruşma açılacağına dikkat çekerek, tanıkların davada hazır olabilmesi için duruşmanın ileri bir tarihe tehir edilmesini talep etti. Savık Avukatı da kabul etmedikleri ‘sürat’ ile ilgili davalar konusunda Türkiye’de uzman bir kişi ile iletişimlerinin sürdüğünü, söz konusu bilir kişinin gelerek davaya dahil olması için yurt dışı temasları dikkate alınarak duruşmanın ertelenmesini istedi.
Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran ise sanığın 10 davadan itham edilerek, bu davaların 6’sını kabul etmediğini söyledi. Bu nedenle davanın dinlenmesi için oturumun 26 Ocak Pazartesi günü saat 10:00 tehir edilmesine karar verdi.

Anıldılar
Hatırlanacağı üzere önceki gün kazada hayata gözlerini kapayan Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz’ın yakınları, arkadaşları ve öğrencileri tüyler ürperten kavşakta tam bir yıl sonra “adalet” aradı, karanfiller koydu ve gözyaşı dökmüştü.

Bu haber toplam 1917 defa okunmuştur