1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. 'Şubat tatili', uçak bileti fiyatlarını uçurdu
Şubat tatili, uçak bileti fiyatlarını uçurdu

'Şubat tatili', uçak bileti fiyatlarını uçurdu

YENİDÜZEN’e konuşan turizm acente yetkilileri, Şubat tatili nedeniyle uçaklarda ciddi doluluk yaşandığını söyleyerek, yoğunluğun bu ayın ortasına kadar süreceğini belirtti

A+A-

Okulların tatil olmasıyla birlikte uçaklarda yaşanan yoğunluk, bilet fiyatlarına yansıdı. Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti fiyatı ortalama 253 TL ile 587 TL arasında değişiyor

Ayşe GÜLER

Şubat tatili nedeniyle uçak fiyatlarına artan talep, bilet fiyatlarını uçurdu. Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’nin herhangi bir şehrine gitmek isteyenlerin ödeyeceği bilet fiyatları cep yakıyor.

YENİDÜZEN, gidiş dönüş uçak biletlerinin fiyatlarını inceledi. Atlasjet, THY, Pegasus ve Onurair Havayolları’ndan 10 Şubat ile 28 Şubat arasında gidiş dönüş uçak bileti almak isteyenlerin ödeyeceği miktarı araştırdı.

Söz konusu tarihler arasında İstanbul’a sabah gidiş akşam dönüş bilet fiyatları ortalama 253 TL ile 587 TL arasında değişiyor.

Gidiş-dönüş uçak bileti fiyatları…

Pegasus Havayolları’ndan 10 Şubat tarihinde Ercan’dan İstanbul’a uçmak isteyen kişiler ortalama 118,99 TL ödüyor. 28 Şubat’ta akşam saatlerinde dönmek isteyenler ise ortalama 285,99 TL ödüyor. Böylelikle gidiş dönüş uçak bileti fiyatı yaklaşık 404,98 TL olarak belirleniyor.

Bunun yanı sıra Atlasjet ile 10 Şubat tarihinde Ercan Havaalanı’ndan İstanbul’a uçmak isteyen vatandaşlar sabah seferlerinin dolması nedeniyle saat 19:00- 20:25 uçuşuna bilet alabiliyor. Söz konusu uçuş için ortalama 132 TL ödenmesi gerekiyor. Dönüş biletini 28 Şubat tarihine kesen kişiler ise akşam ayni saatte ülkeye dönebilmek için 132 TL ödemesi gerekiyor. Böylelikle gidiş dönüş uçak bileti fiyatı toplamda 264 TL olarak belirleniyor.

Öte yandan THY incelendiğinde ise 10 Şubat tarihinde sabah saatlerinde uçuş olmadığı için akşam 20: 30-22:05 uçuşu için vatandaşların 445 TL (esnek, iade edilebilir bilet) ödemesi gerekiyor. 28 Şubat tarihinde akşam saat 18:10 – 19:45 uçuşu ile dönecekler ise 127 TL ödemesi şart. Böylelikle gidiş dönüş uçak fiyatının toplam fiyatı 587 TL’ye çıkıyor.

Son olarak Onurair ile 10 Şubat’ta İstanbul’a gitmek isteyenler uçuş olmadığı için 11 Şubat’ı beklemek zorunda kalıyor. 11 Şubat tarihinde ise sabah uçuşu için 63 Euro (yaklaşık 126,87 TL), 28 Şubat’taki dönüş için ise 45 Euro (yaklaşık 126,87 TL) ödemek zorunda kalıyor. Yapılan incelemeye göre gidiş dönüş uçak bileti fiyatı 108 Euro (253 TL) olarak belirleniyor.

Yoğunluk bilet fiyatlarına yansıdı

Bunun yanı sıra turizm acente yetkilileri, uçak biletlerinin fiyatlarının artmasını Şubat tatili nedeniyle uçaklarda oluşan yoğunluğa bağladı.

Yetkililer, yoğun talebin bilet fiyatlarına yansıdığını dile getirerek, Şubat ayının ortasına kadar yoğunluğun devam edeceğini söyledi.

Londra’ya uçuş da cep yakıyor

Öte yandan Şubat tatillerinde en fazla tercih edilen yer olan Londra için ise bilet fiyatları 865 TL ile bin 120 TL arasında değişiyor. Ercan Havalimanı- Londra uçuşları incelendiğinde THY ile 10 Şubat akşamı gidiş, 28 Şubat akşam dönüş için kişi başı uçak bileti fiyatı 865 TL ile 983 TL arasında değişiyor.

Bununla birlikte Larnaka Havalananı’ndan Londra’ya uçuş için ise söz konusu dönemlerde aktarmasız olarak British Airways tek uçuş yapıyor. 10 Şubat akşamı gidiş, 28 Şubat akşam dönüş için bin 120 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor.

----------------------------------------------------

Akgünler Turizm Müdürü Fatih Arıdağ: “Uçaklardaki doluluk, bilet fiyatlarına yansıdı”

Akgünler Turizm Müdürü Fatih Arıdağ, Şubat tatili nedeniyle uçaklarda ciddi doluluk yaşandığını, bu doluluğun bilet fiyatlarına da yansıdığını söyledi.
Arıdağ, İstanbul’dan Hatay’a kadar tüm bölgelere talep olduğunu ifade ederek, yoğunluğun Şubat sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Yoğun olmayan dönemde uçakların dolmadığını bu nedenle bilet fiyatlarının cep yakmadığını söyleyen Arıdağ, “sömestr tatilinde uçaklar doluyor. Bu durumun da bilet fiyatlarına yansıyor. Fiyatlar 2 katına çıkmasa da yükseliyor” dedi.


-----------------------------------------------------------------

Polatkan Turizm Satış Sorumlusu Barış Çark: “Uçak biletleri 900 TL’ye kadar yükseldi”

Polatkan Turizm Satış Sorumlusu Barış Çark, 250 TL olan gidiş dönüş uçak biletleri fiyatlarının şu anda 550 TL ile 900 TL arasında değiştiğini söyledi.
Çark, sömestr tatili nedeniyle uçaklarda ciddi doluluk yaşandığını aktardı. Bir haftadır uçaklarda yoğunluk yaşandığını söyleyen Çark, Şubat ayı ortasına kadar bu yoğunluğun devam edeceğini kaydetti.

Çark, yoğunluğun sadece İstanbul veya Ankara için değil, tüm şehirlerde yaşandığını ifade etti.

 

Bu haber toplam 3571 defa okunmuştur