1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Son hitaplar yapılacak, karar günü açıklanacak!
Son hitaplar yapılacak, karar günü açıklanacak!

Son hitaplar yapılacak, karar günü açıklanacak!

Cuma Mağusalı’nın hayatını kaybedeli tam 1 yıl oldu… Mağusalı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Oya Göz’ün davasında ise dün sona gelindi.

A+A-

Yenikent bölgesinde 20 Şubat 20106’da Gönyeli Belediye Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü Cuma Mağusalı’nın hayatını kaybedeli tam 1 yıl oldu… Mağusalı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Oya Göz’ün davasında ise dün sona gelindi

Didem MENTEŞ

Yenikent bölgesinde 20 Şubat 2016 tarihinde Gönyeli Belediye Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü Cuma Mağusalı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan Oya Göz ile ilgili davanın sonuna gelindi. Tam bir yıldır süren davayla ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün son tanıklar dinlendi. Tanıkların dinlenmesi ardından artık söz son olarak İddia Makamı ve Savunma Makamının hitaplarına kaldı. 24 Şubat Cuma günü yapılacak hitapların ardından, Mahkeme davayı karara bağlayacak.

Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne neden olmakla suçlanan ve 7 davadan yargılanan Oya Göz, dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Tam bir yıldır süren davayla ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün son tanıklar dinlendi ve dava tarafların hitaplarına kaldı…

Son tanık dinlendi

Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu Cuma Mağusalı’nın ölümüne neden olmakla suçlanan ve 7 davadan yargılanan Oya Göz dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Başkanlığı’nda Ömer Güran, üye yargıç Gökhan Asafoğulları ile üye yargıç Meltem Dündar, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı Aliye Özçınar ve avukat Levent Cellaleddin mahkemede hazır bulundu.

İddia Makamının tanıkları ardından sanık Oya Göz dinlenmiş daha sonra ise Oya Göz’ün tanıklarındna Türkiye’den Adli Bilimler Uzmanı ve Emniyet Müdürü olan Murat Yükseloğlu dinlenmişti. Yükseloğlu’nun şahadetine dün kalındığı yerden devam edildi.

“Hız ve görüş açısı önemli”

Yükseloğlu, dünkü oturumda Savcı Aliye Özçınar’ın sorularını yanıtlamayı sürdürdü. Özçınar, Murat Yükseloğlu’nın hazırlamış olduğu bilirkişi raporuyla ilgili sorular sordu. Yükseloğlu, bir kazada ‘hız ve görüş açısının’ önemli olduğunu dikkat çekerek, bir kazada aracın uzunluğunun ve kısalığının çok da önemli olmadığını ifade etti.  

Savcının bir sorusu üzerine Yükseloğlu; “Ben yola çıkacaksam ilk gelen araca bakarım, 500 metre uzaklıktaki araca bakmam” demesi üzerine, Savcı Özçınar, “tedbirli bir sürücü arakadan gelen diğer aracın ne yapacağını bilemez, onun için tedbirini almak zorundadır. Sanık yola çıkmasaydı bu kazayı önleyebilirdi” dedi.

Savcı Özçınar, Yükseloğlu’nun hazırlamış olduğu uzman raporunun, sonuç bölümünde yer alan 7 maddeyi de tek tek okuyarak, sorgularken, Yükseloğlu’nun objektif olmadığını, taraf tuttuğunu savunarak, sanığı kurtarma amacında olduğunu söyledi. Murat Yükseloğlu ise savcının yaptığı bu beyanları kabul etmediğini dile getirdi.

Hitaplar yapılacak

Murat Yükseloğlu’nun istintakının tamamlanması ardından, avukat Levent Celaleddin, başka bir tanık dinletmeyeceğini beyan etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ömer Güran, tarafların son kez hitaplarını yapmak üzere davayı 24 Şubat 2017 tarihine erteledi.

 

Bu haber toplam 5212 defa okunmuştur
İlgili Haberler