1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SİLAH NEREDE?
SİLAH NEREDE?

SİLAH NEREDE?

Cinayetle ilgili olarak Bayraktar ile ‘gönül ilişkisi’ bulunduğu ve olay gecesi birçok kez telefon görüşmesi yaptıkları belirtilen M.Y isimli kadın ‘şüpheli’ olarak tutuklanmıştı. Mahkemeye çıkarılan kadın 3 gün tutukluluk almıştı. Zanlı M.Y’nin bugün ye

A+A-

18 Haziran Çarşamba günü saat 01:00 sıralarında ‘av tüfeği’ ile göğüs ve omzundan vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar ile ilgili cinayet soruşturması sürüyor. Polis dün yine Kuruova köyünde inceleme yapmaya devam ederken, av tüfeğiyle ilgili bulgular elde etmeye çalıştı.

 

Didem MENTEŞ
Kuzey Kıbrıs geçtiğimiz hafta içerisinde Kuruova köyünde meydana gelen polis cinayetiyle sarsıldı. 18 Haziran Çarşamba günü saat 01:00 sıralarında ‘av tüfeği’ ile göğüs ve omzundan vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar bir cinayete kurban gitti. Bayraktar’ın kanlar içerisinde yerde yatan cesedini anne Şerife Bayraktar’ın bulması üzerine İskele Polisi geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis cinayetle ilgili olarak ilk 24 saat içerisinde çok sayıda insanı sorgulayarak, ifade aldı. İfadeler doğrultusunda Bayraktar ile ‘gönül ilişkisi’ bulunduğu ve olay gecesi birçok kez telefon görüşmesi yaptıkları belirtilen M.Y isimli kadın ‘şüpheli’ olarak tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı ve 3 gün tutukluluk alındı. Zanlı M.Y’nin bugün yeniden Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor. Bu arada soruşturma kapsamında ‘aralarında husumet olduğu belirtilen Mehmet Bayraktar’ın 70 yaşındaki kayınpederi M.V sorgulanarak, şüpheli sıfatıyla tutuklandı. 20 Haziran’da Mahkemeye çıkarılan M.V’nin arabasında kana benzeyen izler bulunduğu belirtilerek, hakkında 3 gün tutukluluk alındı. Kayınpeder M.V yarın yeniden yargı huzuruna çıkarılacak. Bu arada polis ekiplerinin dün de Kuruova köyünde incelemelerini sürdürdüğü öğrenilirken, halen olay tüfeğin tespit edilemediği gelen bilgiler arasında.  Soruşturma çerçevesinde Kuruova’da 45 tane av tüfeği tespit ederek, bunların 32 tanesine el konulmuştu.
Öte yandan Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar önceki gün Kuruova’da düzenlenen resmi tören ile feryatlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.


---------------------------------------------------------------------------------

Neler yaşandı?

18 Haziran Çarşamba günü saat 01:00 sıralarında ‘kayıp bir av tüfeği’ ile göğüs ve omzundan vurularak öldürülen Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar acımasız bir cinayete kurban gitti. Tuzla’da ikamet eden ancak olay günü annesi Şerife Bayraktar’ın evinde bulunan Mehmet Bayraktar, 30 cm gibi yakın bir mesafeden kaldığı odanın balkonunda vurularak, iç ve dış kanama sonucu hayatını kaybetti. Cinayet zanlıları olay yerinde herhangi bir iz bırakmadan ortadan kayboldu. Gün aydınlandığında anne Şerife Bayraktar, evin alt kısmına sıçrayan kan izlerini ölü bir havyanın kanı olduğunu sanarak yerleri silerken, oğlunun, samancılık yapan kişiyle o gün ovaya gitmediğini öğrenmesi üzerine, oğlunun kaldığı odaya çıkmaya çalışırken yerde kanlar içinde yatan oğlunun cesediyle karşılaştı. Acılı annenin feryatları üzerine olay evine toplanan köy sakinleri, polise haber verdi. Olay ilk olarak ‘intihar’ olarak düşünülse de İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Polis Amirliği’nin başlattığı geniş çaplı soruşturma neticesinde Müfettiş Mehmet Bayraktar’ın vurularak öldürüldüğü tespit edildi.

42 saat içinde 2 tutuklu

Polis, olayla ilgili olarak halen Kuruova’da delil incelemesi yaparken, ilk 24 saat içerisinde köy halkı ve yakın akrabalar dahil pek çok kişi sorgulanarak, ifadeler temin edildi. Bu ifadeler içerisinde Bayraktarın 4 yıldır ayrı yaşadığı eşi Aylin Bayraktar’ın da yer aldığı öğrenildi. İleri soruşturma neticesinde 24 saat dolmadan Bayraktar’ın ‘gönül ilişkisi’ yaşadığı belirtilen M.Y isimli kadın, olay gecesi birçok kez Bayraktar ile telefon görüşmesi yaptığı gerekçesiyle şüpheliler listesine girdi. Zanlı M.Y’nin hemen ardından ise uzun süredir aralarında ‘husumet’ olduğu belirtilen ve kızıyla 4 yıldır ayrı yaşayan Mehmet Bayraktar’ın kayınpederi M.V sorgulanarak, evinde ve aracında arama yapıldı. Zanlı M.V’nin arabasında kan olduğuna inanılan izler tespit edildi. Kadın zanlı M.Y 19 Haziran’da, 70 yaşındaki kayınpeder M.V ise 20 Haziran’da Mahkemeye çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri alındı.

-------------------------------------------------------


2 tutuklu var, av tüfeği kayıp!

Cinayet soruşturması kapsamında yargıya taşınan meseleyle ilgili bazı gelişmeler de ortaya çıktı. Olayın akşamı saat 20:09’da şüpheli olarak tutuklanan zanlı M.Y ile ilgili olarak polis, cinayet öncesi birçok telefon trafiği yaşandığını tespit etti. Meseleyi yürüten Müfettiş Muavini Serkan Bulak, zanlı M.Y’nin hangi sebepten dolayı tutuklandığını belirterek, şunları söylemişti:

Cinayet öncesi normal olmayan bir telefon trafiği var. Maktul cinayet öncesi birçok telefon konuşması yaptı. Son görüşmesini ise zanlı ile yaptı. Maktulün 00:14’den sonra telefon görüşmesi yok. Zanlının ise 00:14’ten sonra telefon görüşmeleri var. Zanlının maktulle konuştuktan sonra 4 farklı telefon hattıyla görüşme yaptığını tespit ettik. Zanlı ile maktul arasında gönül ilişkisi olduğunu öğrendik”

Bu arada Serkan Bulak, zanlı ile ilgili telefon görüşmeleri olduğunu, av tüfeğiyle ilgili bir gelişme olmadığını da aktarmıştı. Bulak, Kuruova’da 45 tane av tüfeğinin tespit edildiğini, bunların 32 tanesine el koyulduğunu aktarmıştı. Geri kalanlarla ilgili de incelemelerin sürdüğünü belirtmişti.

Kan izleri cinayeti çözecek

Polis, alınan ifadeler doğrultusunda bu kez 70 yaşındaki kayınpederi M.V ile ilgili soruşturma başlattı. Ağır prostat kanseri olduğu öğrenilen ve uzun zamandır damadı Bayraktar ile aralarında husumet olduğunu öğrenen polis, kayınpeder M.V’yi 19 Haziran günü tutukladı. 20 Haziran Cuma günü mahkemeye çıkarılan M.V ile ilgili Müfettiş Muavini mahkemede şahadet verdi. Tahkikat memuru, M.V’nin, ev ve JJ 693 plakalı  aracında yapılan aramalarda araç içerisinde kan olduğuna inanılan bazı izler bulduklarını ve  bu izlerin incelenmek amacı ile analize gönderildiğini dile getirdi.

Maktul Mehmet Bayraktar’ın zanlı M.V’nin kızı ile 4 yıldır ayrı yaşadıklarını ve aralarında husumet olduğunun belirlendiğini söyleyen Serkan Bulak, zanlının şüpheli görülerek tutuklandığını aktardı. Mahkeme sonucunda zanlı M.V’ye 3 gün ek tutukluk verilirken, yarın yeniden yargı huzuruna çıkarılacak.

-----------------------------------------------------------------------------

Cenazede bir annenin feryadı: “Manamu oğlum…”

Bu arada Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar’ın cenaze töreni 20 Haziran Cuma günü Kuruova’da kılınan öğle namazı ardından köy mezarlığında babasının yanına defnedildi. İlk önce polis töreniyle ana evinden uğurlanan Bayraktar’ın, daha sonra camiye götürülerek öğle namazıyla duaları okundu. Cenaze törenine polis ve askeri üst yetkililer, iş insanları, sevenleri, dostları ve köy halkı katıldı. Cenaze töreninde hem acı hem de öfke vardı. Kimi aile yakını baygınlık geçirirken, acılı anne Şerife Bayraktar tabuta sarılarak, “manamu oğlum…” feryatları attı. Ayakta durmakta zorluk çeken anne, “Özür dilerim annem seni duymadım” diyerek acısını haykırdı. Anne Şerife Bayraktar, törene katılan ve başsağlığı dileklerini iletmeye çalışan PGM Müdürü Pervin Gürler’e sarılırken, GKK Komutanı Baki Kavun’a da “Oğlumu katlettiler.  Size yalvarıyorum, kanını yerde bırakmayın. Tetiği çekeni bulun, önce bana getirin oğlumun suçunu bana söylesin” dedi.
Bu arada defin esnasında Mehmet Bayraktar’ın gönül ilişkisi bulunan zanlı M.Y’nin babası olduğu öğrenilen şahıs bazı sözler sarf etti. Zanlı M.Y’nin babası “Mehmet’i hep dışladınız, şimdi gelip onun için burada ağlıyorsunuz. Benim kızımla arasının ne kadar iyi olduğunu biliyorsunuz. Bizim ailemizi araştırınız. Benim kızım böyle bir şey yapacak biri değil. Kızımı katil çıkardılar” diyerek tepki gösterdi.  Zanlı M.Y’nin babası bunun üzerinde aile yakınları ve polisler tarafından oradan alınarak sakinleştirildi. 

---------------------------------------------------------------------------

Bayraktar’ın eşi: “Bunu yapan çocuklarıma hesap vermek zorunda”

Bu arada 4 yıldır Mehmet Bayraktar ile ayrı yaşadığı öğrenilen ve babası M.V polis nezaretinde tutulan Aylin V. Bayraktar ise birkaç gün önce sosyal paylaşım sitesinden yaşanan cinayetle ilgili açıklamada bulundu. Babası tutuklanmadan önce yazıyı yayınlayan Aylin Hanım, “çok büyük acı yaşıyoruz” diyerek şunları aktardı: “Evet biz belki ayrıydık, yıllardır çok kötü günler yaşadık. Evet çok da ah ettim, çok canım yandı belki ama yine de böyle olmasını hiçbir zaman istemedim. Çocuklarımın böyle büyük bir acı yaşmasını asla istemezdim. Sonuç olarak; Kimse böyle bir ölümü hak etmez. Mehmet de hak etmedi… Umarım bunu yapanlar biran önce yakalanır ve cezasını çeker. Bunu yapan çocuklarıma hesap vermek zorunda… Ne yazsam ne söylesem artık boş. Allah çocuklarıma ve sevenlerine sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun… Çocuklarımın babası Mehmet Bayraktar yolun açık olsun…”

Bu haber toplam 4137 defa okunmuştur