1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Shayna Restaurant & Beach
Shayna Restaurant & Beach

Shayna Restaurant & Beach

Şef ahçı bizi kapıda karşıladı, Mehmet Demir, siyah üniforması ile yakından ilgilendi.

A+A-

Zekai Altan

Çatalköy halk plajı idi.. Bölgedeki gelişmişlik buraya da yansıdı. Ancak gelişmişlik derken yapılaşma anlamında. Bu plaja yapılan büyük bir yatırım ve restorant olarak çalıştırılıyor. Modern bir yapı. Denize sıfır noktada. Karşınızda Anadolu. Belki de temiz bir havada Anadolu’yu da görebilirsiniz. Küçük ve at nalı biçiminde bir koy. Plaj olarak kullanılıyor. Restorant binası plajdan daha yüksek bir konumda. Shayna Restorant.

MEKÂN

Shayna Restorant modern bir tarzda. Masa ve sandalyeler kaliteli. Hasır sandalye kullanılmıyor. Kapalı alanı geniş. Beyaz renk tonları kullanıldı. Dış alanda kullanılan beyaz renkli çadır şemsiye brandalar ise oldukça hoş bir görünüme sahip. Bu dekorasyon restoranta farklı bir hava verdi. A la carte havası. Dış alanda nereye oturursanız güneşten korunursunuz. Brandalı çadır tipi şemsiyeler size gölge yaratır. Restorant temiz ve bakımlı. Hijyenik. Kapının girişinde duvardaki deniz ürün ve mazemeleri  hemen dikkat çeker ve yanında da balıkların sergilendiği ve size seçme şansını veren buzdolabı vitrini. Vitrin içerisindeki balıklar taze ve çeşitli. Personel de üniformalı. Siyah pantolon ve beyaz gömlek. Termiz ve personel hijyenine sahipler. Personel üniforması konsepte uygun, renk olarak. Personel genelde yabancı uyruklu.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü genelde deniz ürünleri ağırlıklı. Bu modern mekanda deniz ürünleri ayrıcalıklı bir mönü. Vitrindeki balıklar voppa bazılarının da hoppa dedikleri balık , mercan ve porsiyonlanmış mineri. Şef ahçı bizi kapıda karşıladı Mehmet Demir, siyah üniforması ile yakından ilgilendi. Balıklar hakkında da bilgi verdi. Önerisini de yaptı. Bu çok hoş bir durum. Misafire ne yiyeceği veya mönü seçiminde yardımcı olması gereken en doğru yaklaşımdır. Bir restoranta gittiğinizde en önemli ilk imajdır. Yani ilk imaj çok önemlidir.  Shayna Restorantta da ilk imaj olumlu. Bizim seçtiğimiz mönü mercan ve mineri ızgara. Giriş olarak kalamar, salata, humus, tahın, nar taneli ve nar ekşili soğanlı salata. Mehmet usta oldukça başarılı. Gerçekten servis edilenlerin tadları çok güzel. Ana yemekler de aynı lezzette. Garnitürleri de rokka, ekşi ve domates. Sade ve damak tadında bir yemek. Eğer yolunuz Çatalköy plajına düşerse burada çok güzel bir plaj ve restorant vardır. Çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Hem denize girerek hem de çok nefis spesiyal deniz ürünü veya farklı bir mönü seçerek lezzetli bir yemek yiyebilirsiniz. 

 

TEL: 0548 885 02 00 – 0533 885 00 04
ADRES: DENİZ SOKAK ÇATALKÖY-GİRNE
Bu haber toplam 4380 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 383 Sayısı

Adres Kıbrıs 383 Sayısı