1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. SEVİM HANIM’IN EV YEMEKLERİ ‘SON DURAK’
SEVİM HANIM’IN EV YEMEKLERİ ‘SON DURAK’

SEVİM HANIM’IN EV YEMEKLERİ ‘SON DURAK’

SEVİM HANIM’IN EV YEMEKLERİ ‘SON DURAK’

A+A-

 

Zekai ALTAN


Şehere her zaman gidemeyiz. Onun için işlerimizi biraz biriktirip öyle yapıyoruz. Şehere gitmiş iken de araya sevdiğimiz dostlarımızın ziyaretini sıkıştırıp günü tamamlarız. Geçenlerde şehere gittiğimde çok sevdiğim dostum Turgut Muslu ile de görüşme şansımız oldu. Zaman çok kısıtlı. Bundan dolayı da kısa bir görüşme. Kumarcılar Hanı’nın arka sokağında Naci Talat Vakfı’nın karşısında buluştuk. En azından birşeyleri paylaşmak için.  Uğradığımız yer göze pek fazla batmayan küçük bir mekan. Ben yıllardır bu sokaktan geçerken hiç de dikkat etmedim. Tam sokağın içerisinde. Tabelası var. ‘Son Durak’ diye.

SEVGİ KATILARAK HAZIRLANAN EV YEMEKLERİ

‘Son Durak’ sokak içerisinde. Çok küçük bir mekan. Belki de sekiz on kişi oturabilir. Banko ve arkasında da dar alanda çok ama çok küçük bir mutfak. Gaz ocağı ve masa. Ayrıca buzdolabı. Öyle bir keyif aldım ki hiç sormayın. Ocağın başında Sevim aba. Başında bonesi ve önlüğü ile  burada lezzetler üretiyor. Hem de ne lezzetler. Dayanamadım ve otomobilden hemen fotoğraf makinemi aldım. Böyle gizli kalmış bir mekanı bana kim tavsiye edebilirdi. Böyle şatafatlı reklamları, tabelaları olan bir mekandan bahsetmiyorum. Kendi halinde tipik bir Kıbrıs mekanı. Kıbrıslı karı kocanın çalıştırdığı bir mekan. Yaklaşık 3-4 yıldır hizmet veriyor. Sevim aba ve eşi Feridun abi. Feridun abi aynı zamanda rahmetli ünlü keman üstadımız Mehmetali Tatlıyay‘ın oğlu. Gençlik Merkezi‘nde Aydan, Emel ve Gülay dostlarımla birlikte „Unutulmaktan Korkuyorum“ adlı kitabı yazmıştım. Kitap rahmetli Mehmetali Tatlıyay’ın hayatını anlatıyordu. Sevim aba bu küçük mutfakta köfteden, dolmadan molehiyaya kadar Kıbrıs mutfağı yemekleri yapıyor. Yemekleri hem burada yiyebilirsiniz hem de paket servisi siparişi verebilirsiniz.

MÖNÜ VE LEZZET

Sipariş için mutfağa bir göz attım.   Öncelikle çok temiz ve düzenli. Sıkışık olmasına rağmen dağınıklık hiç yok. Sevim abanın güler yüzü ve sempatik davranışları herşeye değer. Adeta Kıbrıs lezzetleri ve Kıbrıs konukseverliği ile örtüşen bir durum. Burada birşeyler yemeğe karar verince molehiya ve köfte siparişini verdik. Molehiya çukur tabakta tavuklu olarak servis edildi. Köfte ve kızartılmış patates de ayrıca. Köftenin Kıbrıs mutfağındaki diğer bir adı da ayak köftesi. Hem badadezlisi, ekmek içi ve bazen de bolibif malzemesi kullanılarak da yapıldığı gibi kıyma ile de yapılır. Burada çok uzun süreli yemek yeme şansınız yok. Burada genelde kısa süreli yemek yeme şansınız vardır. Ancak bilinmesi gereken bir Kıbrıslı mekanı. Burada ayrıca köfte, çips, börülce veya pakla ile salata ve yoğurt ile bir mönü oluşturuldu. Tavuk, badadez, pilav salata ve yoğurt diğer bir mönü. Her gün de mevsimine göre yemek çeşitleri servisi de yapılmaktadır. Eğer zamanınız var ise bir öğle yemeğini burada yiyebilirsiniz. Eğer zamanınız yok ise ve işyerinizden ayrılamazsınız o zaman da paket servisi siparişi verebilirsiniz. Mönüler 13.00-15.00 TL arası değişiyor. Fiyatları da oldukça makul. Sevim abanın bu lezzetleri tadılmalı. Hatta bu güzelim lezzetleri Kıbrıs yemeklerine de sevgisini katarak yaptığını söyleyebilirim. Göz önünde olmayan bu mekanın tadları tadılmaya değer.

TEL: 227 92 54
ADRES: NACİ TALAT VAKFI KARŞISI, İDADİ SOKAK NO: 42 LEFKOŞA SURLARİÇİ

Bu haber toplam 5364 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 257. Sayısı

Adres Kıbrıs 257. Sayısı