1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Şener Girne için projelerini anlattı
Şener Girne için projelerini anlattı

Şener Girne için projelerini anlattı

Mustafa Şener ve belediye meclis üyesi adayları, kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ile Baraka Kültür Merkezi’nin Girne Belediyesi Başkan adayı Mustafa Şener ve belediye meclis üyesi adayları, kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Girne İlçe Başkanı milletvekili Zeki Çeler de hazır bulundu.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Özyiğit ve Çeler toplantıda birer konuşma yaptı.

Girne Belediye Başkan adayı Şener’in neden aday olduklarını açıklayan ve projelerini içeren metni okumasıyla devam eden toplantı, sine-vizyon gösterimi ve soru - cevap şeklindeki sohbetle sona erdi.

“YOLA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM SAĞLAM İÇİN ÇIKTIK”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasında özelde Girne’de, genelde ülkede değişim ve dönüşümü sağlamak için yola çıktıklarını söyledi.

TDP’nin geçtiğimiz yılki erken genel seçimde Girne’den milletvekili çıkardığını anımsatan Özyiğit, 29 Haziran yerel seçimlerinde de iddialı olduklarını ifade ederek, merhum Ziya Rızkı’nın bıraktığı çağdaş belediyecilik anlayışını yeniden hayata geçirme hedefinde olduklarını vurguladı.

Girne’yi gerçek anlamda turizmin başkenti yapmak için mücadele ettiklerini belirten Özyiğit, Şener ve meclis üyesi adaylarının bunu başarabileceklerine inanç belirtti.

Girne’de Sayıştay raporlarına da yansıyan birçok icraat ve iltimasın olduğunu savunan Özyiğit, “Yıldızlı Belediyecilik buysa, bu kendilerine kalsın” dedi.

“HEDEFE ULAŞANA DEK BU YOLDA İLERLEYECEĞİZ”

TDP Girne milletvekili Zeki Çeler, Girne’de 28 Temmuz milletvekili seçimlerinde başlayan değişim sürecinin 29 Haziran’daki yerel seçimlerde devam edeceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının için mücadele ettiklerini belirten Çeler, “Bu yolda ilerleme kaydettik. Hedefe ulaşana dek yola devam edeceğiz” dedi.

“HALKTAN YETKİ TALEP EDİYORUZ”

Şener ve ekibinin Girne’ye katacak çok şeyleri olduğunu söyleyen Çeler, “Bizlere fırsat verildiğinde, gerek mecliste, gerekse de geçiş hükümeti döneminde neler yapabileceğimizi gösterdik. Yerel yönetimlerde de neler yapılabileceğini göstermek, Ziya Rızkı’nın anlayışını yeniden canlandırmak için halkımızdan yetki talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“DAHA GÜZEL, GELİŞMİŞ BİR GİRNE”

Girne Belediye Başkan adayı Mustafa Şener, konuşmasında hedeflerinin daha güzel, gelişmiş bir Girne yaratmak olduğunu, bunu tüm paydaşlarla birlikte yapmak istediklerini dile getirdi.

“GİRNE, BU ZİHNİYETLERİN ELİNE KALAMAZ, KALMAMALIDIR”

Girne Belediyesi’nin şu anki durumunu eleştiren ve belediyede yaşana bazı olaylara atıfta bulunan Şener, “Girne, bu zihniyetlerin eline kalamaz, kalmamalıdır” ifadelerini kullandı.

29 Haziran’daki yerel seçimde seçilmesi halinde hayata geçireceği projelere değinen Şener, doğru, şeffaf, katılımcı, verimli ve çağdaş belediyecilik normlarının uygulanacağına vurgu yaptı, imkanları artırılacak ve verimli kullanılacak belediyeyi halkın yönetmesini sağlayacaklarını söyledi.

“GİRNE’DE YAŞAYAN HERKESİN GÜNDELİK HAYATINA TEMAS EDECEĞİZ”

Trafik, altyapı, temizlik, aydınlatma, teknoloji, işsizlik, doğa, halk sağlığı ve imkan yetersizlikleri gibi konulara değinen Mustafa Şener, “Girne’de yaşayan herkesin gündelik hayatına temas edeceğiz. Koltukta değil yanlarında olacağız” dedi.

Eşitliğin ve demokrasinin temel felsefeleri olduğunu belirten Mustafa Şener, “Biz sağcıların ya da solcuların belediyesi değil, tüm siyasi görüşten Girnelilerin sorunlarına çare bulup onların daha mutlu yaşayacakları bir şehrin belediyesi olmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

(tak) 

Bu haber toplam 1368 defa okunmuştur