1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonu önceden bildiler
Şampiyonu önceden bildiler

Şampiyonu önceden bildiler

Dünya Kupası öncesi KKTC futbol dünyasının tanınmış isimleri favori isimlerini belirtmişti

A+A-


 

Dünya Kupası heyecanı dün oynanan Almanya – Arjantin finali ile sona erdi. 4 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük futbol organizasyonu öncesinde Yenidüzen Spor Servisi futbol dünyasının tanınmış isimlerine tahminlerini sormuştu. Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından birçok ismin tahmininde yanıldığı gözlemlenirken ankete katılan 38 kişiden sadece 8 kişi ‘Şampiyon Almanya’ tahmininde haklı çıktı.

Eren ŞİŞİK

‘Almanya Şampiyon olacak’ dediler
Turnuva öncesinde yapılan tahminlerde; Binatlı futbolcusu Kemal Uçaner, Yenidüzen Gazetesi Spor Yazarı Ersin Orkoz, Diyalog Gazetesi Spor Yazarı Çelen Oben, Gönyeli futbolcusu Hasan Kanlı ve Yeniboğaziçi futbolcusu Türker Abdullahoğlu Almanya’nın şampiyon olacağını bildi. Bunun yanında Lefke futbolcusu Aykut Esmerarslan, Çetinkaya futbolcusu Zeki Çetinkol ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Enver Baturalp ‘Şampiyon Almanya olacak’ tahminlerinde başarılı çıktı.

Çıkış yapacak takımlarda Arjantin ismini söylediler
En iyi çıkış yapacak olan takımlarda ankete katılanların 18’i Belçika cevabını verirken, kupada çeyrek final oynayan Belçika önemli bir aşama kaydetti ve kendisine güvenenleri yanıltmadı. Ancak çıkış yapacak takımlarda final oynayan Arjantin’in ismini söyleyen Mağusa Türk Gücü futbolcusu Nurettin Gecekuşu, Doğan Türk Birliği futbolcusu Mehmet Yıldız, Gençlik Gücü futbolcusu Hüseyin Küsbeci ve Türk Ocağı teknik direktörü Hasan Topaloğlu tahminlerinde yanılmadı. Bunun yanında Diyalog Gazetesi Spor Yazarı Çelen Oben çıkış yapacak olan takıma Hollanda cevabını verdi. Hollanda kupada yarı finali penaltılarla kaybetmiş ve turnuvanın en iyi futbol oynayan ekipleri arasında yer almıştı.

Lionel Messi haklı çıkardı
Dünya Kupası’na bu yıl damga vuracak futbolcu sorusuna ise ankete katılanların büyük bir çoğunluğu Brezilyalı Neymar cevabını vermişti. Ancak yıldız futbolcu Kolombiya ile oynanan çeyrek final maçında sakatlanarak turnuvayı kapattı ve yarı final ile üçüncülük maçlarında forma giyemedi. Turnuvada altın top ödülünü Arjantinli yıldız Lionel Messi alırken ankete katılanlar arasında ‘Messi’ cevabını veren isimlerin olması dikkat çekti. Yenidüzen Gazetesi Spor Şefi Burhan Gürkan, Mağusa Türk Gücü futbolcusu Türker Abdullahoğlu, Yenidüzen Gazetesi Yazarı Serkan Soyalan, Kıbrıs Postası Spor Müdürü Raif Özgüren, Hamitköy futbolcusu Hamdi Öğütçü ve Dipkarpaz Spor Kulübü Başkanı Kerem Sünmez damga vuracak futbolcuya ‘Messi’ cevabını verdi ve tahminleri doğru çıktı.

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur