1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim' için yürüdüler
 Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim için yürüdüler

'Parasız, Bilimsel, Demokratik Eğitim' için yürüdüler

Kıbrıs'ın kuzeyinde kamusal ve parasız üniversite eğitimi hakkını aramak geçtiğimiz Cumartesi günü Lefkoşa Dereboyu’nda Aktivisit Düşünce Topluluğunun çağrısı ile “Parasız, Bilimsel ve Demokratik Eğitim Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

A+A-


Kıbrıs'ın kuzeyinde kamusal ve parasız üniversite eğitimi hakkını aramak geçtiğimiz Cumartesi günü Lefkoşa Dereboyu’nda Aktivisit Düşünce Topluluğunun çağrısı ile  “Parasız, Bilimsel ve Demokratik Eğitim Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Citroen ışıklarının önünde toplanan kalabalık öğrenci grubu Pronto Çemberi'ne kadar yürüdü. Yol boyunca sık sık Müşteri Değil Öğrenciyiz, Gençlik Gelecek Gelecek Bizimle Özgürleşecek, İsyan Devrim Özgürlük, Parsız Bilimsel Demokratik Eğitim ve Sermaye Defol Üniversiteler Bizimdir gibi sloganlar atıldı. Öğrenciler yol boyunca iki farklı noktada tiyatro oyunu da oynayarak paralı eğitimi ve üniversite patronları ile devlet arasındaki ilişkiyi eleştirdi. Aktivist Düşünce Topluluğu'nun çağrısıyla yapılan eyleme Kıbrıs Dev-Genç, Baraka, TDP Gençlik, BKP, KTÖS, KTOEÖS destek belirtti.

Eğitim haktır!

Eylemde Celal Özkızan tarafından okunan basın açıklamasında kamusal, demokratik ve parasız eğitim talebi yenilenirken, ülkemizdeki eğitim ve üniversitelerin durumu eleştirildi.
Özkızan açıklamada şunları belirtti: "Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim talebinin neredeyse hiçbir şekilde yerine getirilmediği ülkemizde, eğitimin kamusal bir hak olduğu ve bilimsel ve demokratik bir çerçevede hayat bulması gerektiğine dair bir farkındalık yaratmak en birincil görevimiz olmalı. Böyle genel bir farkındalığı gündeme getirdikten sonra eğitimin öznelerine, öğrencilere, sendikalara ve ailelere, kendi okullarında bu doğrultuda somut talepler için mücadele etmeleri adına bir zemin sunulacaktır. Çeşitli eğitim öznelerinin ve toplumsal muhalefetin eğitim ve gençlik alanında verdiği mücadelelerin “Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim”  genel çerçevesi içinde daynışmayla ve ortaklaşmayla büyümesi, mücadelemize güç katacaktır. Eğitimin hak olduğu, alınıp satılamadığı, bilimsel bir nitelikte ve demokratik bir zeminde gerçekleştirildiği bir Kıbrıs ve Dünya için, yaşasın parasız bilimsel demokratik eğitim !"

(Gazete360-Hasan Yıkıcı)

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur