1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Motorsporları şampiyonalarında son durum
Motorsporları şampiyonalarında son durum

Motorsporları şampiyonalarında son durum

Ülkemiz motorsporları şampiyonaları, sıcak havaların gelmesiyle yaz arasına girdi. Yoğun bir takvime sahip Ralli şampiyonası hariç diğer dallarda yarışlara ara verildi.

A+A-

Çağın Özılgaz

Ralli
Avrupa Ralli Şampiyonası dahil 2015 sezonunda 9 yarış planlayan KKTOK, 3 yarışı geride bırakırken, 4-5 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan İskele Rallisi ile sezona devam edecek. Geleneksel hale gelen ve İskele Belediyesi sponsorluğunda, 47. İskele Belediyesi Festivali kapsamında yapılacak olan yarışın kayıtları 30 Haziran’da kapanacak.

Drift
Drift şampiyonasında ise geride kalan sezonlarda olduğu gibi 2015 sezonunda da 5 yarışlık bir takvim planlanmıştı. 2 yarışı geride kalan şampiyonanın üçüncü yarışı ileriki bir tarihe ertelendi ve önümüzdeki günlerde 3’üncü yarışın ne zaman, nerede yapılacağının açıklanması bekleniyor. Alınan bilgilere göre 3’üncü yarışın takvimde en uygun olan 26 Temmuz veya 9 Ağustos tarihlerinden birinde olması bekleniyor. Takvime göre 4’üncü yarış 6 Eylül’de, 5’inci yarış ise 8 Kasım’da yapılacak.

Tırmanma
Tırmanma şampiyonasında da takvim 5 yarıştan oluşuyor. Kantara ve St.Hilarion’da yapılan Organizasyonlarla şampiyonanın iki yarışı geride kaldı ve 16 ağustos’da yapılması planlanan üçüncü yarışa kadar şampiyonaya iki buçuk aylık bir ara verildi. Takvime göre 4’üncü yarış 13 Eylül’de, 5’inci yarış ise 1 Kasım tarihinde yapılacak.

Klasik Otomobil
Klasik Otomobil Ralli Şampiyonalarında ara yok. Hem Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü hem de Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği, klasik otomobil rallilerine sonbahara kadar ara verdi fakat Temmuz ve Ağustos aylarında akşam yapılması planlanan Slalom, Hazine Avcılığı ve Açık hava klasik otomobil sinema geceleri ile organizasyonlarına devam edecekler.

Off Road
Sezona 5’i yarış, 5’i doğa gezisi olacak şekilde 10 organizasyon planı ile başlayan Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği, takvime ara vermeden devam ediyor. Gazimağusa ve Alagadi yarışları geride kalan şampiyonada üçüncü yarışın 19 Temmuz’da Alsancak’da yapılması bekleniyor. Öte yandan Kyrenia Off Road Team’in organize ettiği 3 yarışlık 2015 yılı programının ikisi geride kaldı. Sıradaki yarış en büyük organizasyon olan ve Ekim ayının son haftasonu yapılması planlanan Afrodisia 2015 olacak.

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur