1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mimoza için 3 farklı teklif
Mimoza için 3 farklı teklif

Mimoza için 3 farklı teklif

İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, Mimoza Otel’in bir şekilde turizme kazandırılması amacıyla ilk kez üç farklı seçenekte teklif yapıldığını söyledi. Yaylalı, Mimoza Otel’in satışı veya uzun süreli kiralanması veya İhtiyat Sandığı Dairesi ile o

A+A-

Yaklaşık 3 yıldır atıl durumda bulunan Mimoza Otel ile ilgili yeniden ihaleye çıkıldı. İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu bu son ihalede üç farklı teklif kabulünde bulundu

‘Satış, kiralama veya ortak işletme’

 

Didem MENTEŞ

Yaklaşık 3 yıldır atıl durumda bulunan Mimoza Otel ile ilgili Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı 4’üncü kez ihaleye çıktı. Daha önce çıkılan 3 ihalede yerel şirketler yanında uluslararası şirketlerinde teklif vermesine olanak sağlanmasına rağmen alıcı bulmayan Mimoza Otel için bu kez üç farklı çeşitte teklif duyurusu yapıldı.
İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla, Mimoza Otel’in satışı veya uzun süreli kiralanması ya da İhtiyat Sandığı Dairesi ile ortak işletme için teklif kabul edebileceği açıklandı.

YENİDÜZEN’e konuşan İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, Mimoza Otel’in bir şekilde turizme kazandırılması amacıyla ilk kez üç farklı seçenekte teklif kabulü alınacağını dile getirdi.
İhaleye katılmak isteyen firmalar 15 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00’a kadar Lefkoşa İhtiyat Sandığı Dairesi’ndeki kutuya teklif atmaları gerekiyor. Hatırlanacağı üzere Otel ile ilgili çıkılan son ihalede de hiçbir şirket teklifte bulunmamıştı.

Yaylalı: “İlk kez üç farklı teklif sunuluyor”

İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, Yönetim Kurulu kararı ile 4’üncü kez ihaleye çıkıldığını, ve bu ihalenin daha önce örneği olmayan bir ihale olduğunu belirterek, bundan önceki 3 ihalenin sadece satış odaklı bir ihale teklifi olduğunu hatırlattı. Yaylalı, bu ihalede Mimoza Otel’in satışı veya uzun süreli kiralanması veya İhtiyat Sandığı Dairesi ile ortak işletme için teklif kabul edebileceğini duyurdu.

Oteli bir şekilde turizme kazandırma amacıyla bu tekliflere karar verildiğini aktaran Yaylalı, yapılacak tekliflerin değerlendirilmesini yapıldıktan sonra kararın oy birliğiyle alınacağını söyledi. İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’ndaki sendika temsilcileri ve işverenlerin dahil olduğu tüm sosyal tarafların ‘evet’ oyu alınarak ihaleyi kazanana karar verileceğini söyleyen Erman Yaylalı, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde ihalenin yürütüleceğini açıkladı.
Yaylalı, ihale teklifleri için son tarihin 15 Temmuz 2015 tarihi olduğunu hatırlatarak, saat 10:00’dan sonra tekliflerin açılacağını ve değerlendirmeye geçileceğini aktardı.


Neler yaşanmıştı?

Geçmişte işadamı Cafer Gürcafer’in işletmesinde bulunan Mimoza Hotel, sözleşme şartları yerine getirilmediği gerekçesiyle İhtiyat Sandığı’na geri iade edilmişti.

İadenin ardından ayni yıl otel ile ilgili yeniden ihaleye çıkılmış, ‘European Ltd’ isimli şirket ihaleyi 2012 yılında kazanmıştı.

Bu süre içerisinde gerekli yasal mevzuatların yerine getirilmemiş, ihale İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bakanlar Kurulu onayına sunulmamıştı.

UBP Hükümeti döneminde gerekli mevzuatlar yerine getirilmeyen ihale yasallaşmamış, süreç içerisinde ihaleye yönelik ilgili evraklar ve yönergelerin kayıp olduğu fark edilerek, yeniden ihaleye çıkılma kararı alınmıştı.

Otel ile ilgili 2014 Mayıs ayında İhtiyat Sandığı Dairesi Yönetim Kurulu tarafından yeniden ihaleye çıkılarak, Merkezi İhale Komisyonu’nda teklif kabulüne başlanmıştı. İhaleye teklif veren olmaması nedeniyle ardı ardına 2 kez daha ihaleye çıkılmış ancak yine Mimoza’ya kimse talip olmamıştı.

 

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur