1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Limasol Bank'ta SİLAHLI SOYGUN!
Limasol Bankta SİLAHLI SOYGUN!

Limasol Bank'ta SİLAHLI SOYGUN!

Limasol Türk Kooperatif Bankası'nda bugün öğleden sonra soygun gerçekleşti

A+A-

Limasol Türk Kooperatif Bankası'nın Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi şubesinde silahlı soygun meydana geldi.

YENİDÜZEN Haber Merkezinin Polis Basın Subaylığından edindiği bilgiye göre, bugün saat 14:25 sıralarında motosiklet ile Limasol Türk Kooperatif Merkez bankasına gelen kar maskeli ve kasklı iki kişi, bankadan 8.700TL alarak kaçtı.

Bankanın veznesine giden soygunculardan biri banka çalışanına silah doğrulturken, diğeri de kasadaki bütün paranın uzattığı poşete konulmasını istedi.

Bankadan sayım yapıldığı sebebiyle, 20 ve 50TL'lik banknotlar halinde,  sadece 8,700TL ile kaçan soyguncular için polis Sanayi bölgesinde geniş çaptı arama operasyonu başlattı. Hala kayıp olan soyguncuları bulmak için iş yerlerinin kamera kayıtları inceleniyor.

MOTORSİKLET BULUNDU

Soygunda kullanilan Motorsiklet  ve eldiven Sanayi Bolgesi'nde bulundu. Terk edilmiş vaziyetteki motorun dün çalındığı ve Özgülen Kebap'a ait olduğu ortaya çıkı.

 

Silahlı soygun Polis Basın Bülteninde şu şekilde yer aldı:

SİLAHLI SOYGUN


​12.02.2015 tarihinde, saat 14:30 sıralarında, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 3. Sokak üzerinde faaliyet gösteren Limasol Türk Kooperatif Bankası’na giden yüzlerinde kar maskesi, başlarında motosiklet miğferi (helment) bulunan iki meçhul erkek şahıstan birisi, tasarrufunda bulundurduğu tabancayı banka görevlisine doğrultup, veznede bulunan yüzlük, ellilik ve yirmilik banknotlardan oluşan toplam 8700 TL nakit parayı alıp olay yerinden motosiklet ile ayrılmışlardır.
​Mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada olayda kullanıldığına inanılan ve “Özgülen Kebap” isimli iş yerinden 11.02.2015 tarihinde çalınan, MN 534 plakalı motosiklet Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi 1. Sokak üzerinde, biraz ilerisinde ise zanlıların olay esnasında giydiğine inanılan iki çift eldiven ve bir adet gri renk kazak bulunarak emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir. ​

 

-------------------------

Limasol Bankası Soygunla İlgili Açıklama Yaptı

Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel  Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu, Sanayi Şubesinde bugün yaşanan soygun olayı ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamasında, banka çalışanları ve müşterilerin olaydan zarar görmemelerinin banka yönetimi olarak kendilerini sevindirdiğini  belirten genel müdür Yoğurtçuoğlu “ yaşanan soygun olayının üzüntü verici bir gelişme olmasına karşın, olay anında şubemizde bulunan saygıdeğer müşterilerimiz ve kıymetli personelimizin herhangi bir zarara uğramaması bizleri fazlasıyle sevindirmiştir” dedi.
Prensip olarak gün içerisinde veznedarların yanındaki küçük kasalarda kayda değer miktarda nakit bulundurulmamasına özen gösteriyor olmaları dolayısıyle çalınan miktarın haliyle çok küçük bir meblağ olduğunu ve konuyu takibeden Polis Teşkilatımızın soyguncuları yakalayacağına inancını belirten Yoğurtçuoğlu,  müşterilere ve personele geçmiş olsun dileklerini yineleyerek sözlerini tamamladı. Lha

 

Bu haber toplam 7135 defa okunmuştur