1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya'daki çatışmalarda en az 38 kişi öldü
Libyadaki çatışmalarda en az 38 kişi öldü

Libya'daki çatışmalarda en az 38 kişi öldü

Libya'nın en büyük şehirlerinden Bingazi'de askeri birlikler ve radikal İslamcı militanlar arasında yaşanan çatışmalarda en az 38 kişi öldü. Çatışmalar başkent Trablus'ta da devam ediyor.

A+A-

Bingazi'de militanlar Cumartesi şehir merkezindeki ordu birliklerine saldırı düzenledi.Taraflar arasındaki çatışmalar pazar günü de devam etti.

Başkent Trablus'taki çatışmalar da sürüyor. Son 1 haftada Trablus'ta 97 kişi hayatını kaybederken en az 404 kişi de yaralandı.
Başkentteki çatışmalarda isabet alan yakıt deposunun büyük bir felakete yol açabileceği uyarıları yapılıyor.

Libya Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, vurulan yakıt deposunun büyük bir yangına neden olduğu belirtildi ve yangın söndürme çalışmaları için uluslararası destek çağrısı yapıldı.

Büyükelçilikler tahliye edildi

2011 yılında Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden bu yana en ciddi çatışmalara sahne olan Libya'da radikal İslamcı militanlar ülkede önemli bir bölümün kontrolünü ele geçirmiş durumda.

Pazar günü Fransa ve Almanya, ABD ile İngiltere'nin çağrılarını takip etti ve bölgedeki vatandaşlarının acilen Libya'yı terk etmesini istedi.
Cumartesi günü ise, ABD Libya'daki büyükelçiliğini boşaltmış ve personeli tahliye etmişti.

Türkiye de Libya'daki büyükelçilik personelini tahliye eden ülkeler arasında. Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği ile Bingazi Konsolosluğu'nda görevli 26 personel tahliye edildi. Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosu Ali Sait Akın, "Diplomatik personelin yanı sıra, 15 otobüsle 600 vatandaşımızı Tunus'un Cerbe Adası'na getirdik" demişti.

(BBCTÜRK)

Bu haber toplam 1509 defa okunmuştur