1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Krallıkta Kasım zirvede
Krallıkta Kasım zirvede

Krallıkta Kasım zirvede

Lefke’nin golcü futbolcusu Kasım Tağman kaydettiği 18 gol ile gol krallığı sıralamasında zirvede yer aldı.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’in ilk devresinin tamamlanmasının ardından Lefke’nin golcü futbolcusu Kasım Tağman kaydettiği 18 gol ile gol krallığı sıralamasında zirvede yer aldı. Kasım’ın ardından Yenicami’nin Nijeryalı forvet oyuncusu Kenneth Ngwoke 17 gol ile ikinci sırada ilk devreyi tamamladı. Her iki futbolcu geçtiğimiz sezona göre gol sayılarını arttırdılar. 2013 – 2014 sezonunun ilk yarısında Kasım 11, Kenneth 5 gol kaydedebilmişti.

8 takıma gol attılar
Süper Lig’in ilk yarısında Kasım Tağman filelere gönderdiği 18 golün 14 tanesini ayak, 4 tanesini penaltı ile kaydetti. Kenneth takımı adına attığı 17 golün 13 tanesini ayak, 2 tanesini kafa ve 2 tanesini penaltıdan kaydetme başarısı gösterdi. Kasım ve Kenneth 13 rakip takımın 8 tanesine gol atma başarısı gösterdi. Kasım’ın gol atamadığı takımlar K.Kaymaklı, Yenicami, Y.Boğaziçi, Doğan Türk Birliği ve Bostancı Bağcıl oldu. Kenneth’in gol atma başarısı gösteremediği maçlar K.Kaymaklı, Mormenekşe, Y.Boğaziçi, B.Bağcıl ve Gençler Birliği oldu.

Kenneth bir maçta 5 gol attı
İlk yarıda gol krallığının zirvesinde yer alan Kasım Tağman, 3 takıma 4’er gol atma başarısı gösterdi. Çetinkaya, Gönyeli ve Lapta filelerini 4’er kez havalandıran golcü oyuncu Mağusa Türk Gücü’ne 2 gol atarken, Cihangir, G.Birliği, Mormenekşe ve Serdarlı’ya 1’er gol kaydetti.
Sıralamada ikinci sırada bulunan Kenneth Lapta’ya 5 gol atarken ilk devrede bir takıma en çok gol atan oyuncu oldu. Gönyeli’ye 4 gol atan Kenneth, Çetinkaya ve Mağusa Türk Gücü’ne 2’şer, Serdarlı, Lefke, Doğan Türk Birliği ve Cihangir’e 1’er gol atma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur