1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İthale 12, satışa 6 ay hapis
İthale 12, satışa 6 ay hapis

İthale 12, satışa 6 ay hapis

Güney Kıbrıs’tan ülkemize uyuşturucu madde getirterek tasarrufunda bulunduran ve 2 kişiye satan sanık Nihat Arbak hakkındaki karar dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı

A+A-

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde 15 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde getirterek tasarrufunda bulunduran ve 2 kişiye 1 gr uyuşturucu satan sanık Nihat Arbak hakkındaki karar dün açıklandı. Sanık Arbak, “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davlarından yargılanarak suçlu bulundu. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” davasından 12 ay, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” davasından ise 6 ay hapis cezasına mahkum olan sanık Arbak, toplam 18 ay hapis yatacak. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davasından ise mahkumiyet kaydedildi.

250 Euro’ya 15 gr Sentetik Cannabionoid almıştı

Sanık Nihat Arbak, 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde Güney Kıbrıs’ta bulunan Malik Toran ile konuşmuş ve 250 Euro karşılığında uyuşturucu madde istemişti. Malik Toran ise sanık Arbak’a bir başkasının aracılığı ile 15 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi yollamıştı. Daha sonra sanık Arbak, almış olduğu uyuşturucu maddenin içinden 1 gramını 100 TL karşılığında 2 kişiye satmıştı.

 

Bu haber toplam 2977 defa okunmuştur
Etiketler : , ,