1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İhale tamamlandı, teklifler açıldı…
 İhale tamamlandı, teklifler açıldı…

İhale tamamlandı, teklifler açıldı…

‘Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlara Dair Tüzük’ kapsamında düzenlemelerin yapıldığını duyuran Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi için çıkılan ihalede dün teklifleri açtı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a yasal ve yasal olmayan yollarla giren cihazların ayrımının yapılabilmesini de sağlayacak ‘Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’ için ihale tamamlandı, teklifler açıldı…

Meltem SONAY

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun, KAYIP, KAÇAK ve ÇALINTI cihazlar için kurulacak Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi ihalesinde dün teklifler açıldı.
Cihazların tespit ve düzeltilmesine yönelik sistemin temini, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) kurulumu ve bu sistem için bakım, onarım, işletme ve geliştirme hizmeti için çıkılan ihaleye 6 teklif yapıldı.
Altı teklifin yapıldığı sistemin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak değerlendirme sonucu tamamlanıp duyurulacak.

‘Kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi…’

Elektronik Haberleşme Yasası uyarınca hazırlanan ve 15 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlara Dair Tüzük’ kapsamında düzenlemelerin yapıldığını duyuran Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu, Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi için çıkılan ihalede de dün teklifleri açtı.
Elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların kayıt altına alınması, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi ve Kurumun, Merkezi Cihaz Hayıt Sistemi’nde yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti verilmemesi için gerekli düzenlemeler yapıldı, sıra sistemin kurulmasına geldi.

Amaç kayıt dışı, kaçak cep telefonu pazarının engellenmesi, sıklıkla yaşanan cep telefonu hırsızlıklarında cihazın bulunmasının sağlanması…
Kurum, bu düzenlemelerle haksız rekabete ve vergi kaybına neden olan kayıt dışı, kaçak cep telefonu pazarının engellenmesi, sıklıkla yaşanan cep telefonu hırsızlıkları ve akabinde cihazın bulunamaması gibi sorunların minimize edilmesi ve sistemsel ithal süreçlerinin hayata geçirilerek Kuzey Kıbrıs’a yasal ve yasal olmayan yollarla giren cihazların ayrımının yapılabilmesi amaçlandığını da duyurdu.

Cihazlar sisteme bağlanacak, uygulama hayata geçecek…

Mobil haberleşme sağlayıcılarının, Elektronik Haberleşme Yasası’nın 88’inci maddesi  uyarınca kayıp, kaçak ve çalıntı cihazlara ve ayrıca Kurum’un Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’nde bulunan elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremediğine işaret edilirken, cihazların elektronik haberleşme şebekelerine bağlanamaması için Kurum  ve mobil haberleşme sağlayıcılar tarafından gerekli düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.
Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’nde tüm bağlantıların tamamlanmasıyla uygulamanın hayata geçirileceği de ifade edildi.

Bürüncük: “Teklifler değerlendirilecek, sonuç açıklanacak”

Elektronik Kimlik Bilgisine Haiz Cihazlara Dair Tüzüğü’nün 5’inci maddesi uyarınca ilgili cihazların tespit ve düzeltilmesine yönelik sistemin temini, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) kurulumu ve bu sistem için bakım, onarım, işletme ve geliştirme hizmeti için çıkılan ihaleye 6 teklif yapıldı.
Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, ihaleye gösterilen ilgiye teşekkür ederken, kurumdan bedeli ödenerek 11 şartname alındığını, ihale kutusundan ise 6 teklif çıktığını ifade etti.
Bürüncük, ileriki günlerde yapılacak teknik değerlendirmenin ardından sonucun da açıklanacağını kaydetti.

Kim, ne teklif verdi?

Comtech: 993 bin 492.49 USD
TCHİBO Trading Ltd. : 1 milyon 940 bin TL
EMİ Teknoloji LTD. : 855 BİN 591 USD
Kıymet Trading 1 milyon 191 bin 916 USD
Datakom: 4 milyon 993 bin 300 USD
CIP Software Ltd. : 2 milyon 78 bin 801.04 TL

Bu haber toplam 3685 defa okunmuştur