1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “İddialar gerçek dışı”
“İddialar gerçek dışı”

“İddialar gerçek dışı”

Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı 6,5 milyon dolar ‘dolandırdığına’ yönelik iddialarına ilgili firmadan cevap geldi

A+A-

Ayşe GÜLER
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in, İstanbul’da faaliyet gösteren ancak Kuzey Kıbrıs’ta da şubesi bulunan Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı 6,5 milyon dolar ‘dolandırdığına’ yönelik iddialarına ilgili firmadan cevap geldi.
YENİDÜZEN’de10 Temmuz tarihinde “6,5 milyon dolarlık ‘vurgun’ mu?” başlığıyla yayınlanan haberin ardından,
Ece Taahhüt ve Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret isimli şirket direktörlerinden Nadir Yılmaz, açıklama yaptı, iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.
Yılmaz, şirketin Merit Royal Hotel ve Merit Royal Premium Hotel projesinin yönetimi faaliyetini yürüttüğünü söyledi.
Proje ile ilgili çalışmaların halen sürdüğünü ifade eden Yılmaz, sadece Net Holding’e bağlı Voyager Kıbrıs Ltd. şirketinin kesin hesap çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
Yılmaz, şirketler arası yapılan sözleşme ile yatırımcının kendi imkanlarıyla yaptığı inşaatın proje yönetim hizmetini verdiklerini dile getirdi.
İnşaat çalışmalarının 3 yıldır devam ettiğini belirten Yılmaz, inşaatın yapımını üstlenen tüm taşeron, müteahhit ve tedarikçilerin hak ettikleri ücretlerin dönemlerinde ödendiğini kaydetti.
Yılmaz, bazı firmaların işveren Voyager Kıbrıs Ltd. ile yapılan kesin hesap neticesinde tespit edilecek bakiye ücretlerinin ödenmediğini ifade ederek, söz konusu bedellerin kesin hak ediş neticesinde ödeneceğini açıkladı.

“Gürcafer hakkında hukuk yoluna başvuracağız”
Konu ile ilgili Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in firmaları adına verdiği beyanatların gerçek dışı olduğunu savunan Yılmaz, şöyle devam etti: “ Basında yer aldığı üzere, Cafer Gürcafer, daha evvel kendisinin işlettiği Mimoza Oteli’nin borçlarını ödememesi nedeniyle, elinden alınması üzerine,  Güney Kıbrıs’taki mahkemeler aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayarak dava açmıştır. Bu vesile ile kendisinin Türkiyeli firmalara karşı tutumu da kamuoyunun malumudur”
Yılmaz, şunları dile getirdi: “ Sadece Türkiye Cumhuriyeti sermayeli bir firma olmamız nedeni ile bu beyanatları verdiğini düşündüğümüz, Cafer Gürcafer’in tarafımıza ve yatırımcı Net Holding’e yapmış olduğu küçük düşürücü, haksız rekabet teşkil eden, hakaret ve iftira içeren beyanlarını kınadığımızı ve bu kişi hakkında hukuki ve cezai yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

Neler yaşanmıştı?
Bilindiği üzere Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, İstanbul’da faaliyet gösteren ancak Kuzey Kıbrıs’ta da şubesi bulunan Ece Taahhüt Proje Yönetimi Sanayi ve Ticaret Ltd isimli şirketin piyasayı 6,5 milyon dolar ‘dolandırdığını’ öne sürmüştü.
Merit Royal Hotel’in inşaat işlerini yürüten firmanın Girne’de hizmet verdiğini ancak şu anda faaliyetlerini durduklarını belirten Gürcafer, ilgili şirketin birliğe kaydının bulunmadığını, bu yüzden ‘kaçak’ durumunda olduğunu da ifade etmişti.
Konu ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ise Ece Taahhüt Proje Yönetimi San. ve Ticaret şirketine Net Holding’in hiçbir borcunun bulunmadığını, tüm taahhütlerini ödediğini açıklamıştı.

Bu haber toplam 3154 defa okunmuştur
Etiketler :