1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Heyecan artıyor
Heyecan artıyor

Heyecan artıyor

Hentbol Gençler Ligi’nde grup karşılaşmalarının sonuna doğru zorlu karşılaşmalar dikkat çekiyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’nde heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Genç Erkekler Ligi’nde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) mağlup ederken, Darbaz takımı da Herkes İçin Spor Derneği’ni (HİSDER) deplasmanda mağlup etti. Genç Kadınlar Ligi’nde ise YDÜ takımı, ligin genç ekibi Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) karşısında bu sezonki en farklı galibiyetini elde etti.

Genç Kadınlar Ligi’nde oynanan DAÜ – YDÜ karşılaşmasında, konuk ekip YDÜ takımı karşılaşmayı çok rahat bir oyunla kazanmayı başardı. Karşılaşmada baştan sona kadar üstün bir oyun sergileyen YDÜ takımı maçı 44-1’lik skorla kazanarak ikinci sıradaki yerini korumayı başardı.

YDÜ maçı erken kopardı
Maça çok hızlı başlayan YDÜ takımı takımın etkili oyuncuları Hasret Özbek ve Aysu Manecioğlu ile arka arkaya bulduğu gollerle farkı erken açtı. Kendisine göre daha genç ve tecrübesiz bir ekibe sahip olan rakibi karşısında fazla zorlanmayan konuk ekipte oyunda kaldıkları süre içerisinde Sibel Haraç ve Hicran Demir de buldukları gollerle oyuna katkı sağladı. YDÜ’nün yeni transferi Burcu Küçük bu sezon ilk kez forma giydiği maçta iyi bir başlangıç yaptı ve etkili oyunuyla gelecek adına umut verdi.

Karşılaşmada 15 gol atan Burcu Küçük karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken, Hasret Özbek attığı 9 gol ve Aysu Manecioğlu da attığı 8 gol ile galibiyette başrol oynadılar. Yıldız oyuncuların yanı sıra Sibel Haraç 5 golle maçı noktalarken, Hicran Demir de attığı 4 golle skora katkı sağladı.

Darbaz, HİSDER’i rahat geçti
Hentbol Genç Erkekler Ligi’nde ise alt sıralarda yer alan iki ekibin mücadelesinde HİSDER, Darbaz’ı konuk etti. Konuk ekip Darbaz karşılaşmada daha üstün bir oyun sergileyerek maçı 25-17 kazandı. Rakibine nazaran daha iyi bir oyun ortaya koyan Darbaz takımında Mevlüt Önal kaydettiği 6 golle galibiyette önemli rol oynarken, Emre Uyanıktürk de 5 golle skora katkı yaptı. HİSDER takımının etkili oyuncusu Can Özen kaydettiği 8 golle maçın en skorer oyuncusu olmasına rağmen takımına galibiyeti getiremedi.

Çekişmeli maç UKÜ’nün
Genç Erkekler Ligi’nde oynanan bir diğer karşılaşmada play-off’a kalma mücadelesi veren UKÜ ile YDÜ karşılaştı. Çekişmeli geçen maç sonunda gülen taraf maçı 30-28 kazanan UKÜ takımı oldu.  UKÜ takımında Şemsi Yıldırım kaydettiği 11 golle galibiyeti getirirken maçın en skorer oyuncusu oldu. Şemsi’nin yanı sıra Cihan Özkan Talaş da attığı 7 golle maçın etkili isimleri arasında yer almasını bildi. UKÜ aldığı galibiyetle haftayı mağlup kapatan Yükseliş ile puanları eşitledi.

Genç Kadınlar’da iki maç var
Hentbol Gençler Ligi’nde dün oynanan karşılaşmaların yanı sıra bugün de maçlar var. Genç Kadınlar Ligi’nde ligin iki genç ekibi Şahlan ile DAÜ Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 19.00’da başlayacak. Genç Kadınlar Ligi’nde bir diğer maç ise Levent Spor ile YDÜ arasında oynanacak. CIU Arena’da oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak

 

------------------------------------------------

DAÜ 1-44 YDÜ

Yer: Lala Mustafa Paşa
Hakemler: Ahmet K. ,Varol Baykara
DAÜ: Emine Kömürcügil, Meryem Acı, Yağmur Yıldırım, Ayşe Özalkan, Omay Kiracıoğulları, Şenay Altın, Nazlıhan Koruk, Merve Çubuk, Cemile Yazar, Ayşe Eldem Yılmaz, Büşra Duran (1)
YDÜ: Özlem Balabanbaş, Sibel Haraç (5), Dilem Soygür, Dilek Kırar (1), Seren İnancı, İrem Çeler (1), Hicran Demir (4), Damla Aközlüler, Aysu Manecioğlu (8), Hasret Özbek (9), Ayşe Hızlıer, Yasmin Salahi, Beyzanur Taşkın (1), Burcu Küçük (15)

---------------------------------------------------

UKÜ 30-28 YDÜ

Yer: CIU Arena
Hakemler: Halim Güldenoğlu, AytenKarayusufoğlu
UKÜ: Emrullah Uçar, Cihan Özkan Talaş (7), Mehmet Şaş (5), Erim Emirkanı, Özdemir Dalyan, Yusuf Çocuk, Peter Paul (1), Hakkı Erkan, Şemsi Yıldırım (11), Hakan Topal, Sait Demir (1), Ferhat Türk (5)
YDÜ: Ferdican Türksever, Görkem Darbaz (4), Süreyya Özgüner, Tahir Özal (5), Mohammed Odeh (4), Yunus Kaan Eyüpoğlu (2), Ezel Suerman (2), Atilla Özfaris (1), Kaan Polatlı,  Arda Kahraman,  Burak Can Yılmaz, İbrahim Özkoççatlı (10)

--------------------------------------------------------------

HİSDER 17-25 Darbaz

Yer: MAGEM Arena
Hakemler: Murat Özyay, Mehmet Ünalmış
HİSDER: İsmail Kozanlı, Oğuzhan Gökhan, Yusuf Alpaslan, Ahmet Pişkin, Süleyman Gürtaç (3), Can Özen (8), Atakan Tomruk (4), Ahmet Özen (2), Uğur Okeli, İzzet Dokuz
Darbaz: Hasan Türksever, Berkant Dündar, Ahmet Şanverdi (4), Muhiddin Konaç (2), Batıhan Kurtsoy (3), Mevlüt Önal (6), Eren Köse (1), Emre Güney, Emre Uyanıktürk (5), Mustafa Önal (1), Mert A. (3)

Bu haber toplam 1959 defa okunmuştur