1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gözler Parti Meclisi kararında…
Gözler Parti Meclisi kararında…

Gözler Parti Meclisi kararında…

CTP-BG Parti Meclisi, bu akşam toplanıyor. Parti Meclisi hem seçim sonuçlarını hem de ikinci turu değerlendirecek.

A+A-

Didem MENTEŞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi –Birleşik Güçler üyeleri seçim sonuçlarını Lefkoşa Merkez Binası’nda takip etti. CTP-BG adayı Sibel Siber, CTP-BG Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, partili yetkilileri ve üyeler seçim sonuçlarını parti binasında birlikte izledi. Sonuçlar açıklanmaya başlandığı andan itibaren büyük bir heyecan yaşandı. İlerleyen saatlerde çıkan sonuçlar ışığında, CTP-MYK acilen toplandı.
Toplantının ardındna CTP-BG Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG adayı Sibel Siber, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve bazı MYK üyeleri basının karşısına çıkarak açıklama yaptı.
Özkan Yorgancıoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bu akşam Parti Meclisi’nin toplanacağını belirterek, ikinci turla ilgili de değerlendirmeler yapılacağını dile getirdi.
Dr. Sibel Siber, demokratik bir seçim kampanyası sürdüğünü ve demokratik bir seçim olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu: “Parti Meclisi bu akşam toplanacak”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çok olgun bir seçim günü yaşandığını belirterek, parti olarak beklenmedik bir seçim sonucu yaşandığını dile getirdi. Kamuoyu araştırmalarında ve günlük yaşama bakıldığı zaman daha iyi bir sonuç beklediklerini ancak bunun olmadığını ifade eden Yorgancıoğlu, demokratik ve herkesin birbirine saygılı bir seçim süreci olduğunu belirtti. “Takdir halkımızındır, bunu saygıyla karşılıyoruz. Bizden önde olan adaylara başarılar diliyoruz” diyen Yorgancıoğlu, parti olarak bu akşam Parti Meclisi’ni değerlendirmeler yapmak üzere toplantıya çağırdıklarını dile getirdi.

Yorgancıoğlu, “ikinci turla ilgili değerlendirme yapacağız. İkinci turda ne yapılacağına karar vereceğiz. Hem de bölgelerden gelecek olan yanıtlara bağlı olarak neden bu sonucun elde edildiği değerlendirileceğiz. Sonuçlara bakıldığı zaman hepsi aynı oranda olmasa da dengeli bir dağılım oldu. İlginç bir seçim oldu, bu da aynı zamanda değerlendirilmesi gereken bir konudur. Halkımız demek ki yeni yeni değerlendirmeler yapıyor. Biz bütün bunları Parti Meclisi’nde değerlendireceğiz. Açık ve şeffaf bir toplantı söz konusudur nedenleri tartışacağız” dedi.

Siber: “İlk defa tahmin edemeyeceğimiz sonuç oldu”

Yorgancıoğlu’nun ardından  CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber açıklama yaparak, demokratik bir seçim kampanyası sürdüğünü ve demokratik bir seçim olduğunu belirtti. 2’nci tura kalan adaylara adaya hayırlı olmasını diledi.
Siber konuşmasına şöyle devam etti:
“4 güçlü aday da yüzdelikler olarak bir birbirine yakın olduğu söyleniyordu. Bu da adayların birbirine yakın olması da güçlü adayların yarıştığını bize vurguladı. İlk defa seçim sonuçlarını tahmin edemeyeceğimiz bir seçim olacağı yorumcular tarafından belirtiliyordu. Bu yüzden güzel olanı, demokratik olması, güzel bir seçim dönemi yaşamamız şu anda da iki adayın bir hafta sonraki seçimde yarışacak olması yine bu sürecin demokratik, bize yaraşır şekilde geçmesine ve kazananın ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini ümit ediyoruz. Hem içte hem uluslararası ilişkilerde, hem de en önemlisi müzakere masasında... O yüzden herkesi kutluyorum, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur