1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erten Gazi tarih yazıyor.
Erten Gazi tarih yazıyor.

Erten Gazi tarih yazıyor.

U18 Avrupa Basketbol Şampiyonasında mücadele eden Türkiye U18 Basketbol Milli takımında yer alan KKTC’li Kıbrıslı Türk sporcu Erten Gazi, İtalya karşısında 12 dakika sahadaki takımda yer alarak bu dalda tarih yazdı.

A+A-

Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’da Erten Gazi’li Türkiye U18 takımı, İtalya U18 Milli takımını 49-48 mağlup etti.

Hüseyin KIRAL

Türkiye’nin C grubunda mücadele ettiği U18 Avrupa Basketbol şampiyonasında KKTC’li, Kıbrıslı Türk sporcu Erten Gazi, geçtiğimiz gün oynanan Türkiye – İtalya maçında sahada 12 dakika top sürdü, Türkiye sahadan 49-48 bir sayı farkla galip ayrıldı.

Erten Gazi, dün oynanan ve Türkiye’nin 80-63 galip geldiği maç olan Fillandiya karşısında da sahada ki yerini alırken oyuna girdiği dakikalarda etkili oyunu ile dikkat çekti.

T.C U18 Milli takımının 12 numaralı forması Erten Gazi’nin sırtında
Geçtiğimiz yıl eğitim ve öğrenimini Türkiye’de sürdürme kararı alan ülkemiz yıldız basketbolcularından Erten Gazi, geçtiğimiz yıl Türkiye Yıldız Milli takımı ve okulu Doğa Koleji ile yakaladığı başarıyı, şimdide Türkiye U18 Basketbol Milli Takımı ile Avrupa şampiyonasında yaşamak istiyor.

Yunanistan’ın, Volos şehrinde düzenlenen U18 Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye U18 Basketbol Milli Takımının, şampiyonada İtalya ve Fillandiya ile oynadığı maçlarda Erten Gazi, 12 numaralı formayı sırtına geçirdi.

Avrupa şampiyonasında İtalya karşısında Ömer Al, Furkan Korkmaz, Erten Gazi, Ercan Bayrak ve Ömer Yurtseven beşi ile başlayan Türkiye U18 Erkek Milli Basketbol takımı ilk maçın heyecanı ile sayı üretmede zorluk yaşamasına rağmen yine de bir sayı farkla sahadan 49 – 48 galip ayrılmayı başardı.

Erten Gazi’li Türkiye, dün oynadığı Fillandiya karşısında tutukluğunu üzerinden atarak sahadan 80 – 63, onyedi sayı farkla ayrılmayı başardı.

Sporcumuz Erten Gazi bu maçta da Türkiye adına ilk beş içerisinde oyuna başladı.

Yunanistan’ın Volos şehrine düzenlenen U18 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye U18 Genç Milli Basketbol takımı yarın grubunda Rusya ile mücadele edecek. Mücadele saat 14:30’da başlayacak

 

Bu haber toplam 4130 defa okunmuştur