1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Darpçı güvenlik görevlilerine 8'er ay hapis
Darpçı güvenlik görevlilerine 8'er ay hapis

Darpçı güvenlik görevlilerine 8'er ay hapis

Girne Kaza Mahkemesi'nde bu sabah okunan kararda,  Nurettin Beyazsaclı, Halil Işık, Cemre Tabak, Yasin Caktu, Göksel Kimyalar 8'er ay hapse mahkum oldu

A+A-

İlter Faik Kaya’yı ciddi şekilde darp ederek burnunun kırılmasına neden olan güvenlik görevlileri, Nurettin Beyazsaçlı, Halil Işık, Cemre Tabak, Yasin Çaktu ve Göksel Kimyalar, yargılandıkları Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bulunarak 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Devrim Demir

Çatalköy’de 2018 yılının Haziran ayında, bir eğlence mekânına şort ve terlikle giriş yapmasına izin verilmediği için olay çıkaran İlter Faik Kaya’yı darp ederek burnunun kırılmasına neden olan 5 güvenlik görevlisi aleyhine verilen karar açıklandı. İlter Faik Kaya’yı ciddi şekilde darp ederek burnunun kırılmasına neden olan güvenlik görevlileri, Nurettin Beyazsaçlı, Halil Işık, Cemre Tabak, Yasin Çaktu ve Göksel Kimyalar, yargılandıkları Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bulunarak 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kamera görüntülerine de yansıdığı şekilde müştekinin güvenlik görevlilerine tükürüp, kafa atmaya çalışarak sanıkları tahrik ettiğinin altını çizen Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkan Füsun Cemaller, tahrik unsurunun sanıkların lehinde hafifletici sebep olarak göz önünde bulundurulduğunu vurguladı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Güçlüer’in huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara hazır bulundu.

“Vahim Zarar”, “Ciddi Darp” ve “Darp” suçlarından yargılanan sanıklar aleyhine verilen kararı açıklayan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fisun Cemaller, söz konusu meselede müşteki konumunda olan İlter Faik Kaya’nın sanıkları ciddi şekilde tahrik ettiğine dikkat çekti.

Müştekinin eğlence mekanına giderek içeriye girdiğini ve kılık kıyafetinin uygun olmaması nedeniyle güvenlikler tarafından dışarıya çıkarıldığını, daha sonra müşteki İlter Faik Kaya’nın mekanın işletme sorumlusu Bayram Sözüdoğru’yu darp edip yere düşürmesi üzerine sanıkların müştekiyi darp ettiklerini anımsatan Başkan Füsun Cemaller, mekândan uzaklaştırılan müştekinin geri dönerek güvenliklere tükürüp kafa atmaya çalıştığını ve sanıkları tahrik ettiğini vurguladı. Meselede ciddi bir tahrik olduğuna değinen Cemaller, müştekinin tahrik unsurunun sanıklar lehine göz önünde bulundurulduğunu da dile getirdi. Güvenlik görevlilerinin amaçlarının insanları darp etmek değil güvenliği sağlamak olduğunun altını çizen Başkan Füsun Cemaller, benzer olayların giderek artış gösterdiğini de belirterek, güvenlik görevlilerinin ortamın güvenliğini sağlamak yerine toplu şekilde müştekiye saldırmalarının ve müştekinin olayda aldığı yaraların vahametinin sanıklar aleyhinde göz önünde bulundurulduğunu da ifade etti. Benzer suçların ülkemizde giderek yaygınlaşan vahim ve toplumda huzursuzluk yaratan suç türlerinden olduğunu vurgulayan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, sanıkların lehine ve aleyhine olan hususlara da değinerek, mahkemeden özür dileyip suçlarını kabul eden sanıkların 8’er ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

 

 

m1-124.jpg,

Girne Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme şubesi ve Polis Özel Harekat mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

m2-102.jpg

m3-060.jpg

m4-034.jpg

Sanıkların yakınları mahkeme çevresinde toplandı.

 

 

Fotoğraflar Devrim DEMİR

 

Bu haber toplam 18364 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler