1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Çanakkale itiraz etti
Çanakkale itiraz etti

Çanakkale itiraz etti

K-Pet İkinci Lig’de Cumartesi günü oynanan ve 1-1 tamamlanan Baf Ülkü Yurdu – Çanakkale maçına konuk ekip Pazartesi günü itiraz etti

A+A-

K-Pet İkinci Lig’de geçtiğimiz haftasonu oynanan ve 1-1 beraberlikle tamamlanan Baf Ülkü Yurdu – Çanakkale karşılaşmasına konuk ekip itiraz etti. Çanakkale, rakibinin A2 Ligleri Statüsü’ne aykırı olarak A takım kadrosuna A2 takım maç kadrosunda yer alıp forma giyen 5 oyuncuyu yazdığı gerekçesi ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) itirazını Pazartesi günü yaptı. Statü gereği A2 karşılaşmasında oynayan futbolculardan azami olarak 3 futbolcu aynı gün A Takım kadrosuna yazılabiliyor. KTFF Yönetim Kurulu, Pazartesi günü yapacağı toplantıda konuyu ele alacak.

5 futbolcu A takım kadrosuna yazıldı
Baf Ülkü Yurdu ile Çanakkale arasında oynanan ve ev sahibi ekibin 3-0 üstünlüğü ile sonuçlanan A2 İkinci Lig karşılaşmasında Baf Ülkü Yurdu’ndan Erdoğan Nay, Hürcan Şenkardeşler, Berk Çakır, Kasım Şerifali ve Ekrem Madenci aynı gün oynanan A takım maçının kadrosunda da yer aldı. A2 karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkarak maçın büyük bölümünde oynayan 5 futbolcu A takım kadrosunda yer alırken bu oyunculardan Berk Çakır karşılaşmanın 88’inci dakikasında oyuna dahil oldu.

A2 Ligleri Statüsü’nde değişiklik yapılmıştı
Geçtiğimiz sezon Süper Lig A takımlar mücadelesinde Mağusa Türk Gücü’nün A2 takımda oynayan futbolcuların tamamını A takımda 90 dakika oynatması sonrası KTFF 2808.2014 tarihli genelge ile A2 Ligleri Statüsü’nde konu ile ilgili olarak değişikliğe gitmişti.

A2 Ligleri Statüsü’nün “Oyuncuların Uygunluğu” konusunun belirtildiği 9’uncu maddenin b bendinde “A2 Ligleri kategorisinde takımının o günkü "Müsabaka İsim Listesine" (Maç varakası) yazılan ve yine ayni gün oynanacak olan ayni takımın "A" takım kadrosunda da yer alacak, "Müsabaka İsim Listesine" (Maç varakası) yazılacak olan futbolcular için, azami 3 futbolcu yazılabilir” ifadesi yer alıyor. Çanakkale tarafından yapılan bu itiraz sonrası KTFF’nin konu ile ilgili olarak nasıl bir karar üreteceği beklenmeye başlandı.

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur