1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘BÜYÜKELÇİ’YE DEFALARCA ATEŞ ETTİ’
‘BÜYÜKELÇİ’YE DEFALARCA ATEŞ ETTİ’

‘BÜYÜKELÇİ’YE DEFALARCA ATEŞ ETTİ’

Olayı dakika dakika yaşayan HABERTÜRK Gazetesi muhabiri Bahar Bakır Yurdakul, saldırı anlarını YENİDÜZEN’e anlattı

A+A-

RUS BÜYÜKELÇİ SUİKASTI- Olayı dakika dakika yaşayan HABERTÜRK Gazetesi muhabiri Bahar Bakır Yurdakul, saldırı anlarını YENİDÜZEN’e anlattı:

“Yaklaşık bir dakika konuşmuştu ki…  Tam o sırada arkasında koruma görevlisi sandığımız kişi tekbir getirmeye başladı. Suriye ve Halep’te sivilleri öldürdünüz, bu yanınıza kalmayacak şeklinde cümleler kullandı. Suriye’yi unutmayın, Halep'i unutmayın diyordu…

“Sonra görebildiğim kadarıyla belinden çıkardığı silahı Büyükelçi Karlov ve salona yöneltti. Biz yere attık kendimizi.  Şok içindeydik. Büyük bir panik yaşadık. Saldırganın silahı tavana doğrulttuğunu da gördüm. Büyükelçi’ye defalarca ateş etti”

“Sergi salonunda Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin güvenlik mensupları bulunuyordu ama Büyükelçi’nin koruma ekibi yoktu diye gördük. Çok korkunç bir olay yaşadık. Çok üzgünüm. Hala olayın şokunu üzerimden atamadım.”

 

Dünyayı etkileyen korkunç suikastın yankıları sürerken olayın ayrıntıları da ortaya çıkıyor.

 Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a Ankara'da düzenlenen saldırıda olay yerinde bulunan HABERTÜRK Gazetesi muhabiri Bahar Bakır yaşadığı korku dolu anları YENİDÜZEN'e anlattı.

"Ankara'da saat 18:30’da Çağdaş Sanat Merkezi’nde Rusya Büyükelçiliği’nin ev sahipliğini yaptığı sergi vardı. Biz o serginin açılışı için salonda bulunuyorduk. Yaklaşık saat 18:35’de Büyükelçi Karlov, eşi ve basın müşavirleriyle salona gelmişti. Salonda yaklaşık 70 kişi vardı. Açılış öncesinde ilk olarak Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı konuştu. Ardından da Büyükelçi Karlov kürsüye çıktı. Yaklaşık bir dakika konuşmuştu ki…  Tam o sırada arkasında koruma görevlisi sandığımız kişi tekbir getirmeye başladı. Suriye ve Halep’te sivilleri öldürdünüz, bu yanınıza kalmayacak şeklinde cümleler kullandı. Suriye’yi unutmayın, Halep'i unutmayın diyordu… Sonra görebildiğim kadarıyla belinden çıkardığı silahı Büyükelçi Karlov ve salona yöneltti. Biz yere attık kendimizi.  Şok içindeydik. Büyük bir panik yaşadık. Saldırganın silahı tavana doğrulttuğunu da gördüm. Büyükelçi’ye defalarca ateş etti. Büyükelçi’nin yerde yattığını gördüm. Sergi salonundan koşarak indim. Benimle birlikte yere düşen yaralılar olduğunu gördüm. Ben sergi salonuna girerken sadece X-ray’den geçtim. Çantamı bıraktım ama onun dışında üst araması olmadı. Sergi salonunda Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin güvenlik mensupları bulunuyordu ama Büyükelçi’nin koruma ekibi yoktu diye gördük. Çok korkunç bir olay yaşadık. Çok üzgünüm. Hala olayın şokunu üzerimden atamadım.”

 

Bu haber toplam 3882 defa okunmuştur