1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BORCU BIRAK MAKAMA BAK
BORCU BIRAK MAKAMA BAK

BORCU BIRAK MAKAMA BAK

Resmi rakamlara göre Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, bankalar ve devlete yaklaşık 7 milyon TL borcu bulunan Yeniboğaziçi Belediyesi’nin yeni başkanının ilk icraatı 'yeni makam aracı' satın almak oldu. Fiyatı 15 bin sterlin ile 25 bin sterlin arasında

A+A-

Ayşe GÜLER

Uzun süredir mali krizle boğuşan ve personele gerekli yatırımların yapılmadığı Yeniboğaziçi Belediyesi’ne makam aracı alınıyor.
Eylül 2013 itibariyle Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı, bankalar ve devlete yaklaşık 7 milyon TL borcu bulunan belediyede geçtiğimiz hafta gerçekleşen belediye meclis toplantısında belediye başkanı Katip Demir’e makam aracı alınmasına ‘oy çokluğuyla’ karar verildi.

4 belediye meclis üyesinin ‘hayır’ oyuna rağmen belediyeye fiyatı 15 bin sterlin ile 25 bin sterlin arasında değişen bir makam aracı alınacak.
YENİDÜZEN’e konuşan belediye meclis üyeleri, belediyenin mali durumunun ortada olduğunu işaret ederek, belediyeye makam aracı alınmasını ‘gereksiz’ olarak değerlendirdi.

Belediye personelinin mağdur olduğunu savunan meclis üyeleri, başkanın belediyenin değil kendi menfaatlerini düşündüğünü savundu.
Yeniboğaziçi bağımsız belediye başkanı Katip Demir ise, Türkiye’den gelecek misafirlere ‘mahcup’ olunmaması adına belediyeye makam aracı alınacağını doğruladı. Demir, belediyenin bir ayda 100 bin TL tasarruf ettiğini savunarak,  fiyatı 15-25 bin sterlin arasında değişen makam aracı alınması için bir meclis üyesinin görevlendirildiğini kaydetti.

Demir: “Makam aracı almam neden sorgulanıyor?”

Yeniboğaziçi bağımsız belediye başkanı Katip Demir ise, Türkiye’den gelecek misafirlere ‘mahcup’ olunmaması adına belediyeye makam aracı alınacağını doğruladı.

Demir, belediyenin bir ayda 100 bin TL tasarruf ettiğini savunarak, “Ne yaptığımızı biliyoruz. Belediyede mali denge sağlandı. Göreve gelir gelmez belediye düzlüğe çıkmaya başladı” şeklinde konuştu.

Makam aracı alınmasının belediye meclis toplantısında ele alındığını ve oy çokluğuyla kabul edildiğini açıklayan Demir, fiyatı 15-25 bin sterlin arasında değişen makam aracı alınması için bir meclis üyesinin görevlendirildiğini kaydetti.

Demir, tüm belediye başkanlarının makam aracının bulunduğunu sadece Yeniboğaziçi Belediyesi’nin makam aracının bulunmadığını dile getirdi.
“Biz Türkiye’den birkaç içerisinde araç getireceğiz. Bunlar neden sorgulanmıyor? Neden makam aracı olduğunda sorgulanıyor?” diye soran Demir, makam aracı alınmasının hem belediye hem de kamu yararına olacağını belirtti.

Demir, 2002-2006 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde kendi aracını kullandığını hatırlatarak, söz konusu dönemde bu konuyla ilgili birçok dedikodunun ortaya atıldığını, yeni dönemde de bu dedikodulara yer vermemek adına böyle bir adım atıldığını söyledi.

Toplantı sonucunun İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bildirildiğini ifade eden Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben belediyeyi 2006 yılında borçsuz bir şekilde devrettim. Ancak şu anda borç batağında buldum. Makam aracını sorgulayanlar, borç batağına nasıl gelindiğini de sorgulamalıdır”

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ NE DEDİ?

Balses: “Belediyenin mali durumu ortada”

CTP-BG belediye meclis üyesi Nazime Balses, belediyenin mali durumunun oldukça kötü olduğuna dikkat çekerek, belediye başkanına makam aracı alınmasının doğru olmadığını vurguladı.
“Belediyenin durumu iyi olsa da ben makam aracı alınmasına karşıyım” diyen Balses, “belediye başkanının kendine ait 2 özel aracı bulunuyor. Belediye zaten benzin ücretlerini karşılıyor” dedi.
Balses, toplantıda CTP-BG’li 3 meclis üyesinin yanı sıra TDP ve UBP’den bir üyenin de makam aracı alınmasına karşı çıktığını belirtti.

Karaşahin: “Makam aracı alınması gereksiz”

UBP belediye meclis üyesi Sultan Karaşahin, belediyenin mali durumu göz önüne alındığında makam aracı alınmasının ‘gereksiz’ olduğunu belirtti.
Belediye personelinin zor durumda olduğunu vurgulayan Karaşahin, geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclis toplantısında makam aracı alınmasına ret oyu verdiğini aktardı.

Emiroğulları: “Başkan belediye menfaatlerini değil, kendini düşünüyor”

TDP Belediye Meclis üyesi Derviş Emiroğulları ise belediyenin yaklaşık olarak 12 milyon TL borcunun bulunduğuna dikkat çekerek, makam aracı alınmasının doğru olmadığını savundu.
Belediye başkanının bütçenin zor durumda olduğunu öne sürerek, yaşlılara hizmeti durdurduğunu kaydeden Emiroğulları, , “başkan belediye bütçesi olmadığı için yaşlılara hizmeti kesti. Ancak belediyedeki odasına 20 bin TL’lik harcama yaptı. Şimdi de makam aracı almak istiyor, yaşananları anlamak mümkün değil” dedi.
Emiroğulları, belediye başkanının belediyenin değil, kendi menfaatlerini düşündüğünü ifade etti.

Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur