1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Boko Haram’a karşı ortak eylem kararı
Boko Haram’a karşı ortak eylem kararı

Boko Haram’a karşı ortak eylem kararı

Nijerya, komşuları ve uluslararası kuruluşlar Boko Haram'a karşı ortak eylem kararı aldı

A+A-

Afrikalı dışişleri bakanları ve uluslararası kuruluşların temsilcileri, Boko Haram terör örgütünün gelir ve silah kaynaklarını engellemeye yönelik ortak eylem kararı aldı.

Nijerya'nın başkenti Abuja'da bir araya gelen Nijerya'ya komşu Benin, Kamerun, Çad ve Nijer'in dışişleri bakanları ile BM, Afrika Birliği, AB, Batı Afrika Ekonomik Topluluğu ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın temsilcileri, Boko Haram terör örgütünün gelir ve silah kaynaklarının engellenmesi için uluslararası ortak eylem kararı aldı.

ABD, Fransa, İngiltere ve Kanada'dan da temsilcilerin katıldığı toplantının sonunda açıklama yapan Nijerya Dışişleri Bakanı AminuWali, toplantıda BokoHaram'la mücadele için uluslararası toplumun örgütün lojistik, gelir ve silah kaynaklarının belirlenerek engellenmesi için Nijerya'yla daha fazla işbirliği yapmasına karar verildiğini belirtti.

Wali, toplantıda ayrıca BM ve diğer uluslararası kuruluşların terör örgütlerine karşı yaptırımlarının katı bir şekilde uygulanması çağrısında bulunulduğunu söyledi.

Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja da dahil ülkenin her tarafına yayılan Boko Haram terör örgütüyle beş yıldır mücadele ediyor. Boko Haram, sadece bu sene en az 4 bin kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin yerlerinden olmasına neden oldu.

(AA)

Bu haber toplam 1255 defa okunmuştur