1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Aynı ciddiyetle devam etmeliyiz”
“Aynı ciddiyetle devam etmeliyiz”

“Aynı ciddiyetle devam etmeliyiz”

Süper Lig’in ilk haftasında takımının sergilediği oyundan memnun olan Toygar Davulcu, kendilerini zorlu bir Cihangir deplasmanın beklediğini belirtti

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Süper Lig’in ilk haftasında elde ettiği farklı Değirmenlik galibiyeti ile averajla liderlik koltuğuna oturan GAÜ Çetinkaya, haftasonu oynayacağı Cihangir karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın ilk haftada sergilediği performanstan memnun olan Teknik Direktör Toygar Davulcu ligin ikinci haftasında zor bir deplasmanın kendilerini beklediğini, ilk haftada kazandıkları özgüveni ciddiyetle devam ettirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Davulcu: “İlk haftadan memnumum”

YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan GAÜ Çetinkaya Teknik Direktörü Toygar Davulcu, oynanan oyundan ve tempodan ilk hafta itibarı ile memnun olduğunu belirtti. “Oyunumuzu ve tempomuzu geliştirmemiz gerekiyor” diyen Davulcu “İlerleyen haftalarda daha iyi olmamız gerek. Çünkü daha dinamik takımlarla karşılaşacağız” dedi. İlk maçta alınan sonuca takılmamaları gerektiğini söyleyen Davulcu “Lig devam ediyor. Haftasonu çok zorlu bir deplasmanımız var. Değirmenlik maçında kazandığımız özgüvenle ve aynı ciddiyetle devam etmemiz gerek” ifadelerini kullandı.

“Takımı ileriye taşıyan oyuncu sahaya çıkar”

Takımın bu yıl elde ettiği geniş kadronun beraberinde getirdiği rekabet ortamının sorulması üzerine Davulcu, “Performansı iyi olan, GAÜ Çetinkaya’yı ileriye taşıyacak oyuncular ilk 11’de sahaya çıkar. Oluşturulan kadro içindeki rekabet benim açımdan çok olumlu. İki aylık süreçte de bunun her geçen hafta faydasını görmekteyiz. Önemli olan sadece 11’de veya dışarda kalmak değil, takım olmaktır. Takımca hareket edip, kulübü en iyi şekilde temsil etmek ve hedefe ulaşmaktır. Ben ve futbolcular bu doğrultuda çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Teknik adam performansa bakar, yaşa değil”

Bu yıl uygulanmaya başlanan 21 yaş altı futbolcu kuralını çok olumlu bulmadığını belirten deneyimli teknik adam “Rekabetin olduğu bir ortamda kurallar getiremezsiniz” dedi. “Hiçbir teknik adam oynamayı hak eden yetenekli oyuncusunun yaşına bakmaz” şeklinde konuşan Davulcu “Yetenekli oyuncu hak ederek oynar. Futbolcu bunu kurala göre değil, performansı ile hak eder. Kuralı çok olumlu bulmadım ancak bu konunun tartışılmasına çok geç başlandı” dedi.

“Son yıllarda gördüğüm en iyi Cihangir”

Ligin ikinci haftasında karşılaşacakları Cihangir hakkında konuşan Toygar Davulcu, uzun yıllar Mehmet Ali Özgürgün’ün takımın başında olması ve hemen hemen aynı kadro ile devam etmesinin Cihangir için büyük bir artı olduğunu söyledi. Yenicami karşısında son birkaç yıla bakıldığında en iyi Cihangir’i gördüğünü söyleyen Davulcu “Çok kaliteli bir ekip oldular. Dinamik, güçlü bir ekip yaratıldı. Bu ekip geçtiğimiz yıl olduğu gibi sıkıntı yaşamaz, üst sıralarda kendine yer edinir” dedi. Kendileri açısından zor geçecek bir maç olduğunu aktaran Davulcu “Sahada birçok doğruyu bir araya getirmemiz gerek. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. O gün mücadele gücü yüksek, çok çekişmeli bir maç geçeceğini tahmin ediyorum. Umarım izleyenlere keyifli bir karşılaşma izletiriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur