1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Asgari Ücret Saptama Komisyonu haftaya toplanıyor
Asgari Ücret Saptama Komisyonu haftaya toplanıyor

Asgari Ücret Saptama Komisyonu haftaya toplanıyor

2014 yılı Kasım ayında 115 TL artışla bin 675 TL olarak belirlenen asgari ücretle ilgili tarafların önümüzdeki hafta içerisinde bir araya gelmesi bekleniyor

A+A-

YENİDÜZEN(ÖZEL)

Özel sektörde çalışan binlerce çalışan, yeni asgari ücretin belirlenmesini dört gözle bekliyor.

Temmuz ayında bir araya gelen ancak ‘uzlaşı’ sağlanamayan Asgari Ücret Saptama Komisyonu, tarafların bir araya gelmesi için bu hafta içerisinde çağrıda bulunacak.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, 5 işveren, 5 devlet ve 5 de işçi temsilcilerinin yer aldığı 15 üyeli Komisyon’da tarafların önümüzdeki hafta içerisinde bir araya gelmelerinin beklendiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Gürpınar, taraflara ‘toplantı çağrısının’ bu hafta içerisinde yapılacağını söyledi.

Dev-İş, yeni asgari ücretin belirlenmesini talep etmişti

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), CTP BG-UBP hükümetinden Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu acilen toplantıya çağırıp, yeni asgari ücretin, insan onuruna yaraşır bir şekilde yeniden belirlenmesini talep etmişti.

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücreti siyasilerin ve işverenlerin iki dudağı arasından kurtaracak, gerçekçi ve bilimsel verilere göre saptanmasına olanak sağlayacak yöntemlerin Asgari Ücretler Yasası’nda yer almasını talep etmişti.

Felek, asgari ücreti “sefalet ücreti” olarak nitelendirerek, asgari ücretlilerin işçi statüsünde çalışan nüfusun önemli bir kısmını oluşturduğunu belirtmişti.

Halkın ve çalışanların refahının yükselmesinin yolunun asgari ücrette gerçekleştirilecek artışlara bağlı olduğunu kaydeden Felek, asgari ücretin en son Kasım 2014’te belirlendiğini ve bunun üzerinden 10 ay geçmesine ve komisyonun bu süre zarfında 2 kez toplanmasına rağmen, yeni asgari ücretin belirlenmediğini ifade etmişti.

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur