1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Anlatacaklarım, davamı etkileyebilir”
 “Anlatacaklarım, davamı etkileyebilir”

“Anlatacaklarım, davamı etkileyebilir”

Eşini öldürmekle suçlanan Çetin Sadrazam’la ilgili davada sanığın 11 yaşındaki oğlu ve eski polis memuru Ağır Ceza Mahkemesi huzurundaki duruşmada tanık kürsüsüne çıktı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet davası dün de devam etti.
Ağır Ceza Mahkemesi, davanın dünkü oturumunda sanığın 11 yaşındaki en küçük oğlu B.S ile daha önceden polis memuru olarak görev yapan ancak şu anda bir dava nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen K.G’yi tanık olarak dinledi.
Sanık Çetin Sadrazam’ın oğlu B.S, kapalı oturumda Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı ile birlikte şahadet verdi.
Eski polis memuru K.G ise başka bir davadan dolayı Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu söyleyerek, mahkemede anlatacaklarının yargılanmaya başlayacağı davasını etkileyeceğini bu yüzden de konuşmak istemediğini aktardı.
Davanın görüşülmesine 14 Nisan’da devam edilecek.

İlk tanık Sadrazam’ın en küçük oğlu
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada, iddia makamı Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanık Çetin Sadrazam’ı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu hazır bulundu.
Savunma makamının dünkü duruşmadaki ilk tanığı sanık Çetin Sadrazam’ın 11 yaşındaki en küçük oğlu B.S oldu. Kapalı oturumda gerçekleşen duruşmada tanık B.S, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görevli sosyal hizmet uzmanı ile birlikte şahadet verdi.

2. tanık : “ Burada anlatacaklarım benim davamı etkileyebilir”
2. tanık olarak eski polis memuru K.G, savunma makamı tarafından tanık kürsüsüne çıktı.
Geçmişte polis olan ancak görevinden istifa ederek şu anda başka bir suç nedeniyle Merkezi Cezaevi’nde bulunan tanık K.G, avukat Sırdaş Kaptanoğlu’nun sorularına cevap vermeye başladığı sırada mahkemeden özür dileyerek şahadet veremedi.

Tanık K.G, başka bir davadan dolayı Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunduğunu, mahkemede anlatacaklarının yargılanmaya başlayacağı davasını etkileyeceğini belirterek, konuşmak istemediğini aktardı.
Tanık K.G, Lefke Polis Karakolu’nda görev yaptığı sırada öldürülen Şükran Sadrazam’ın annesiyle birlikte karakola giderek babası tarafından cinsel tacize uğradığı yönünde şikayete bulunmasına şahit olmuştu.

Bu haber toplam 1445 defa okunmuştur