1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor"
“Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor"

“Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor"

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Erhürman’a ilginin yoğun olduğunu savunarak, "Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben Erhürman’ın ikinci tura hatırı sayılır bir oyla çıkacağını söylüyorum" dedi.

A+A-

CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, BRT'de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Hamzaoğulları, CTP’nin adayı Erhürman’ın için çalışmaları her geçen yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Erhürman’a ilginin yoğun olduğu görüşünü paylaşayan Hamzaoğulları, “Anketlerle algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben Erhürman’ın ikinci tura hatırı sayılır bir oyla çıkacağını söylüyorum” dedi.

Biray Hamzaoğulları, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son açıklamalarının CTP Tabanında etkili olmadığını savunurken, “2015’te Sibel Hanım döneminden farklı bir dönem yaşıyoruz. CTP’liler Erhürman’ın etrafında kenetlenmiştir. Sayın Akıncı’nın bu yaptığının hayal olduğu seçimde belli olacak. Ayrıştırıcı politikan ben rahatsızım. Yanlıştır. Ayrıştırıcı politikadan nemalanmak isteniyor ama karşındaki insan Erhürman’dır.Dinamiktir, tecrübelidir. Uzlaştırıcıdır,kucaklayıcıdır”diye konuştu.

Sibel Siber’ı adaylığı döneminde CTP’nin bu kadar çok gündeme getirilmediğini savunan Hamzaoğulları, Akıncı’nın Maraş Toplantısı ile ilgili neden sessiz kaldığını sordu.

Seçimlerin büyük olasılıkla 26 Nisan’da yapılacağını belirten Hamzaoğulları, “Kişisel görüşümdür.Geçmişte de yaşandı ve halk kabul etmedi.Bu seçimde de Anayasa Değişikliği’nin olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Hamzaoğulları, 26 Nisan’dan UBP-HP Hükümetinin süreceğini düşünmediğini, erken seçimin de ihtimal dahilinde olduğunu belirtti

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur