1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Amerikalılar göz dolduruyor
Amerikalılar göz dolduruyor

Amerikalılar göz dolduruyor

YDÜ’nün yeni transferleri Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes WNBA’de istikrarlarıyla göz dolduruyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) transfer ettiği Alyssa Thomas ve Tiffany Hayes, Amerikan Ulusal Kadınlar Basketbol Federasyonu Ligi’ndeki (WNBA) istikrarlı oyunlarıyla göz dolduruyor. Özellikle bu yıl TKBL’de patlama yapması beklenen Alyssa Thomas’ın ortaya koyduğu etkileyici performans YDÜ yetkililerini sevindirdi. Maçları yakın takibe alan YDÜ teknik ekibi oyuncuların performansından memnun.

Thomas ve Bone galibiyette rol oynadı
WNBA Doğu Konferansı’nda lider durumda bulunan Alyssa Thomas’ın formasını giydiği Connecticut Sun takımı oynadığı 5 karşılaşmanın 4’ünü kazanarak Washington Mysticks’in önünde yer aldı. Geçtiğimiz gün oynanan Seattle Storm karşılaşmasından 79-58 üstün ayrılan Connecticut Sun takımında YDÜ’ye transfer olan Alyysa Thomas maçı 12 sayı 6 ribaunt ve 2 asistle tamamlarken, adı YDÜ ile anılan ve Thomas’la aynı takımda forma giyen ve 13 dakika sahada kalan Kelsey Bone maçı 6 sayı 3 ribauntla tamamladı.

Hayes’li Atlanta’dan zirveyi karıştıran galibiyet
YDÜ’nün bir diğer yeni transferi Tiffany Hayes de takımı Atlanta Dream’in çok iyi bir grafik çizmemesine rağmen takımda ön plana çıkan isim konumunda. Son oynadığı maçta Doğu Konferansı’nda Connecticut Sun’ın en büyük rakiplerinden biri  Washington Mysticks’i 64-61 mağlup eden Hayes’li Atlanta Dream’de yıldız basketbolcu maçı 12 sayı 5 ribaunt ve 2 asistle tamamladı. Bu maçta ise en çok ön plana çıkan isim kariyerini geçtiğimiz sezon TKBL’de Fenerbahçe forması altında sürdüren Angel McCoughtry oldu. 28 dakika sahada kalan Amerikalı maçı 21 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistle tamamladı. Hayes’in formasını giydiği Atlanta Dream ise WNBA Doğu Konferansı’nda 3.sırada bulunuyor.

Bu haber toplam 1348 defa okunmuştur