1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı'dan 'öneri' değerlendirmesi: Doğru değil
Akıncı'dan 'öneri' değerlendirmesi: Doğru değil

Akıncı'dan 'öneri' değerlendirmesi: Doğru değil

“(19 milletvekilinin sunduğu öneri) böyle bir önerinin cumhurbaşkanlığı ile istişare edilmeden meclisten geçirilmek istenmesi doğru değil”

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeditepe Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışında konferans vermek amacıyla İstanbul’a gitti.
KKTC’den bugün saat 15.30’da ayrılan Akıncı, İstanbul’a hareketinden önce Ercan’da basına açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Seçim ve Halk Oylaması Yasa ile geçtiğimiz hafta 19 milletvekilinin Meclis’e sunduğu “federasyonun çözüm modeli olmaktan çıkarılmasına ilişkin karar önerisi” hakkında açıklamalarda bulundu.
Seçim ve Halk Oylaması Yasası üzerindeki çalışmaların sürdüğünü, yasayla ilgili hukuki incelemeler yapıldığını kaydeden Akıncı, “Yasayı gönül huzuru içinde imzalamak istiyoruz” dedi.
Kıbrıs sorununun Cumhurbaşkanlığı makamının yürüttüğü bir konu olduğunu da söyleyen Akıncı, bu konuda Meclis’ten geçen kararların hep istişareyle alındığını kaydetti.
Akıncı, “Böylesi önemli bir kavşakta, böyle radikal bir karar içeren önerinin Cumhurbaşkanlığı ile istişare edilmeden meclisten geçirilmek istenmesi uygun bir davranış değil” dedi.
Akıncı’yı Ercan’dan Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Daire Müdürü Gülden İlkman uğurladı.
Akıncı’ya İstanbul ziyaretinde eşi Meral Akıncı, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Siyasi İşler ve Tarih Özel Danışmanı ve Teknik Komiteler Genel Koordinatörü Meltem Onurkan Samani eşlik ediyor.
Akıncı, Akıncı, Yeditepe Üniversitesi’nde vereceği konferansın ardından yarın akşam KKTC’ye dönecek.

Bu haber toplam 1669 defa okunmuştur
Etiketler : ,