1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “Biz temiz siyasetimizi kanıtladık”
Akıncı: “Biz temiz siyasetimizi kanıtladık”

Akıncı: “Biz temiz siyasetimizi kanıtladık”

Akıncı dün akşam Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’ni (İŞAD) ziyaret etti. Akıncı, İŞAD Başkanı Metin Şadi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşlerini paylaştı.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, gerek belediye başkanlığı, gerekse hükümette bulunduğu dönemde temiz ve doğru siyasetin örneklerini verdiğini, uygulamalarıyla bunu kanıtladığını belirtti.

14 yıllık belediye başkanlığı görevinden, belediyenin kasasında para bırakarak Sayıştay’dan temiz raporlarıyla ayrıldığını, bakanlığı döneminde beklenmedik giderler kaleminin hastaneye MRI cihazı alımında kullandığını, turizm fonunun gerçek amacına hizmet ettiğini ve teknik daire müdürlerini başka partilerden olmalarına rağmen görevden almadığını vurgulayan Akıncı, “Bunlar güzel siyasi temiz ve doğru siyasetin örnekleri. Biz bunları uygularımızla kanıtladık” dedi.

Mustafa Akıncı’nın basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Akıncı dün akşam Kıbrıs Türk İşadamları Derneği’ni (İŞAD) ziyaret etti. Akıncı, İŞAD Başkanı Metin Şadi ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşlerini paylaştı.

Akıncı, çözüm odaklı siyaset, toplumsal konulara duyarlılık, Türkiye ile karşılıklı saygıya dayalı ilişki ve bağımsız-tarafsız cumhurbaşkanı başlıkları altında özetlediği vizyonuyla ilgili dernek başkan ve üyelerinin sorularını yanıtladı.

Halkın temiz siyaset özlemini sıkça dile getirdiğine işaret eden Akıncı, gerek belediye başkanlığı, gerekse hükümette bulunduğu dönemde bakan olarak, bunun gereklerini yaşayarak yerine getirdiğini vurguladı.

“UZLAŞMADAN YANA BİR CUMHURBAŞKANI MODELİ”

"Akıncı gelirse, Türkiye ile kavga edecek" iddialarının bulunduğunu hatırlatan Akıncı, “Ben kimseyle kavga etmek için gelmiyorum. Ben uzlaşma için geliyorum. Güney Kıbrıs’la uzlaşma arayacak olan bir insan Türkiye ile niye kavga etsin. Kaldı ki ben toplumlararası uzlaşma yanında toplumsal uzlaşma için de her tarafı, her rengi kucaklayabilecek bir cumhurbaşkanı modeli öngörüyorum” dedi.

Akıncı, Kıbrıs müzakerelerinde 11 Şubat’ta imzalanan metnin dışına çıkma amacı olmadığını belirtti. Akıncı, şöyle devam etti:

“Ama bir anlaşmanın olabilmesi için her iki tarafın da bunun ihtiyaç olduğunu kavramaları gerek. Ortak ihtiyaç duygusu eşit düzeyde gelişmezse, bu anlaşma olmaz. Ben müzakerelerde bunu test edeceğim. Anlaşma olmazsa nelerin olabileceğini son tartışmalarda görüyoruz. Bizim daha büyük resme de bakmamız lazım. Doğu Akdeniz’de istikrar ve tüm bölge ülkelerinin kazançlı çıkabileceği bir denklem kurulabilir. Bu denklemin ortak yarar paydasında kurulabileceği bir fırsat olduğunu düşünüyorum”

Statükonun sürdürülebilir olmadığını iki tarafın da kavraması gerektiğini kaydeden Akıncı, adanın zenginliklerini adil ölçüler içerisinde paylaşabilmenin yollarının bulunacağına inanç belirtti.

Öte yandan, Akıncı dün sabah Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan 1. Engelsiz Turnike Basketbol Turnuvası karşılaşmalarını da bir süre eşiyle birlikte izledi.

(tak)

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur