1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı: “19 Nisan bir dönüm noktası olacak”
Akıncı: “19 Nisan bir dönüm noktası olacak”

Akıncı: “19 Nisan bir dönüm noktası olacak”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’ın, Kıbrıs Türk toplumunun iradesini göstereceği “bir dönüm noktası” olacağını söyledi.

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, 19 Nisan’ın, Kıbrıs Türk toplumunun iradesini göstereceği “bir dönüm noktası” olacağını söyledi.

Akıncı önceki gün, seçim çalışmaları çerçevesinde Serdarlı Kültür Sanat Festivali, Mehmetçik Eko Gün, Yiğitler Gafgarıt Festivali ve Lefke Yafa Portakal Şöleni’ne katıldı.

Seçim Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşlarla sohbet ederek tüm stantları gezen Akıncı, alışveriş de yaptı.

Akıncı daha sonra Elye’ye geçerek kendisini karşılayan köylülere hitap etti.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, dün sabah da Girne’de sırasıyla Polis Müdürlüğü, Akçiçek Hastanesi, Kaymakamlık, Tapu Dairesi, Sosyal Hizmetler, Çalışma ve Vergi Daireleri, İhtiyat Sandığı ve Yeni Limana giderek çalışanlarla bir araya geldi.

“Daha aydınlık bir geleceği el birliğiyle inşa edeceğiz”

Elye’deki konuşmasına, bu beldeye verdiği özel önemi vurgulayarak başlayan Akıncı, “Burası barışın kardeşliğin, dostluğun ve aynı zamanda sevginin yeri. Beni bu sevgiyle kucakladığınız karşıladığınız için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Din, dil, ırk, köken fark gözetmeden hep birlikte daha aydınlık mutlu bir geleceği el birliğiyle inşa etmek için yola çıktıklarını kaydeden Akıncı, seçilmesi halinde, 19 Nisan’dan sonra, gençlere “çok daha güzel bir gelecek vaat eden bembeyaz bir sayfa açılacağını” söyledi ve “19 Nisan tarihe bir dönüm noktası olarak geçecek” dedi.

“Cumhurbaşkanlarının doğruyu görme, gösterme sorumluluğu vardır”

Konuşmasında gençlerin en büyük sorununun işsizlik olduğunun altını çizen Akıncı, zor şartlar altında ülkede tutunmaya çalıştıklarını vurguladı. Akıncı ‘Bir sandviç parasına Lefkoşa’ya gidip geliyoruz’ diyen gençler olduğunu ifade ettiği konuşmasında, özel sektörle kamu sektörü arasındaki uçurum ve kamunun kendi içerisinde yaratılan eşitsizliğe de yer verdi.

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir partiler seçimi, meclis seçimi değil. Cumhurbaşkanı seçeceğiz; Kıbrıs Türk toplumunun liderini seçeceğiz. Cumhurbaşkanlarının doğruyu görme, gösterme, rehberlik yapma sorumluluğu var. Adaletsizlik olduğunda karşı çıkma ve seslendirme görevi vardır.

Ülkemizde Cumhurbaşkanının ve hele bu dönemde adayların, etliye sütlüye karışmama, suya sabuna dokunmama hakkı yoktur. Eğer bir genç insanın evi basılıp kapısı kırılıyor, kelepçelenerek götürülürken, teyzesi dedesi tartaklandığı iddiaları yer alıyorsa, buna ses vermek lazım. Başlamış bir hukuk süreci var. Böylesi bir konuda sessiz kalınamaz. Cumhurbaşkanı’nın hukuk sürecinin tamamlanmasını istemek hakkı var.

Akkuyu’ya da değindi

Eğer yanı başımızda Akkuyu’da nükleer santral kuruluyorsa, Japonya’da yaşanan nükleer felakete benzer kazalar bizi nasıl etkiler diye uyarı yapma sorumluluğu var. Her ülkede enerji açığını kapatmak önemli ama enerjiden önemli bir şey vardır ve o da insan hayatıdır, sağlığıdır, can güvenliğidir; gelecek kuşakların bu topraklarda sağlıklı yaşamasıdır.

Barışı isteyen herkes

Akıncı, “siyasi görüşü, ideolojisi ne olursa olsun, memuru, işçisi, köylüsü, emeğiyle, alın teriyle geçinen insanlar, sivil toplum örgütleri, gençler, kadınlar, iş insanları, aydınlar; bu ülkenin geleceğini düşünen barış içinde mutlu huzurlu gelecek arayan tüm insanların desteğini aldığını” vurguladı.
Her gittiği yerde insanlardan büyük yakınlık ve ilgi gördüğünü ifade eden Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben halkın gözlerinde bu seçimin galibi olacağımızı görmekteyim ve öyle olacak. Ama benim bile tahminlerimi aşan bir rüzgâr var. Bu rüzgâr, ciddi bir şekilde fırtınaya dönüşüyor.
14 Nisan akşamı Girne Kapısı İnönü Meydanı’ndaki Cevap Meydanda şöleninde, bu fırtınaya dönüşen rüzgâr kasırgaya dönüşecek ve bir oy patlaması ile birinci turdan bu işin bitme ihtimali doğacak. Bunu birlikte başaracağız. Başka adayların makamları, paraları, kiralık arabaları olabilir, ama bir şey eksik; o da parayla satın alınmaz. O, inançtır, güvendir ve bu yolculuktaki kararlılıktır.” TAK

Bu haber toplam 1413 defa okunmuştur