1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. AİHM'deki belgeler incelenecek
AİHM'deki belgeler incelenecek

AİHM'deki belgeler incelenecek

Vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyen Haluk Selam Tufanlı’nın davası dün Askeri Mahkemede yeniden görüşüldü. Tufanlının avukatı Öncel Polili Savcılığın talep ettiği belgeleri sundu. Savcılık belgeleri incelemek için süre talep etti

A+A-

Devrim DEMİR

Vicdani reddini açıklayarak seferberliğe gitmeyen ve Askeri Mahkemede yargılanan Haluk Selam Tufanlı’nın davası dün Yargıç Temay Sağer huzurunda yeniden görüşüldü.
Bir önceki duruşmada, avukat Öncel Polili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açılan dava ile ilgili belge sunacağını belirterek, dava dünkü tarihe ertelenmişti.
Yargıç Temay Sağer huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı adına Savcı Doğa Tokay ve Haluk Selam Tufanlı’nın avukatı Öncel Polili hazır bulundu.
Tufanlı’nın duruşmasında Basın-Sen, KTÖS, Arif Tahsin Vakfı  yetkilileri ve YKP'den Murat Kanatlı da gelişmeleri izledi.

Savcılık belgeyi incelemek için süre istedi

Avukat Öncel Polili, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde açılan dava ile ilgili belgesi savcı Doğa Tokay’a sundu.
Tokay, belgenin incelenmesi için mahkemeden kısa bir süre talep etti.
Yargıç Temay Sağer, savcılığın süre talebini değerlendirerek davayı 27 Aralık tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

Kanatlı: Davanın geri çekilmesini bekliyoruz

Davanın ertelenmesi ile mahkeme çıkışı basına kısa bir açıklama yapan Murat Kanatlı, bir önceki duruşmada söylendiği gibi AİHM’de açılan davaya dair belgeyi sunduklarını belirterek, davanın 27 Aralık tarihinde geri çekilmesini beklediklerini kaydetti.
Kanatlı, 3 Ocak tarihinde görüşülecek dava ile ilgili savcılığın geri çekmeme konusunda ısrarlı olduğunu ifade ederek, “Uluslar arası eylemciler 3 Ocak tarihinde mahkeme önünde eylem yapacak. Umarım bir vicdani retçi daha hapse girmez” sözlerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3452 defa okunmuştur
İlgili Haberler