1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “T” izni tebligatı için eylem yaptılar...
 “T” izni tebligatı için eylem yaptılar...

“T” izni tebligatı için eylem yaptılar...

Boğaztepe’de toplu taşımacılık yapan Hasan Ali Kara, “T” izninin imzalanıp kuruldan geçmesine rağmen tebligatın kendisine verilmediği gerekçesiyle Boğazköy’de eylem yaptı...

A+A-

 

Gamze PİR BAYKUR

Boğaztepe’de toplu taşımacılık yapan Hasan Ali Kara, 5 Eylül tarihinde yapılan “İzin Kurulu” toplantısında, mevcut olan “T” iznine uzatma verilip kuruldan geçmesine rağmen tebligatın kendisine verilmediği gerekçesiyle dün sabah saat 07:00’de Boğaztepe’de eylem yaptı. Mağdur olduğunu belirten Kara, kendisine “T” izni tebligatının verilmemesinden dolayı toplam 22 kez polis tarafından rapor edildiğini söyledi. Yaşanan mağduriyetin giderilmemesi halinde ise Kara, eylemi Ulaştırma Bakanlığı’na taşıyacağını açıkladı.

Kara: “Nazmiye Çelebi, tebligatı vermiyor...”
“T” izni sahibi Hasan Ali Kara, 5 Eylül tarihinde “İzin Kurulu” tarafından mevcut olan izninin uzatıldığını ancak İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi’nin tebligatı imzalayıp kendisine vermediğini iddia etti. Komisyon defterinde iznin olduğunu ancak elinde konu izin belgesinin bulunmadığını söyleyen Kara, “Gitmediğim yer kalmadı. Bir sonuç elde edemedik” şeklinde konuşarak son çareyi eylem yapmakta bulduklarını ifade etti. Kara, ayrıca elinde konu izin belgesinin bulunmamasından dolayı her gün sabah ve öğlen olmak üzere polis tarafından rapor edildiğini de belirtti.

Cevizli: “Birilerini zengin etmeye çalışıyorlar...”
Kamu Taşımacıları Derneği Genel Sekreteri Ahmet Cevizli, Hasan Ali Kara’ya “T” izni tebligatının verilmemesinin tamamen siyasi olduğunu iddia ederek, bu işi yapanların Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi olduğunu savundu. 5 Eylül tarihinde yapılan izin kurulu toplantısında, Hasan Ali Kara’nın mevcut olan iznine uzatma verildiğini belirten Cevizli, yasal sürenin dolmasına rağmen İzin Kurulu Başkanı Nazmiye Çelebi’nin tebligatı imzalayıp vermediğini söyledi. Cevizli, toplu taşımacılık sektörünün birbirine düştüğünü ve insanların yollarda dövüşmeye başladığını dile getirerek, otobüslerle taşınan çocukların günahının ne olduğunu sordu. “Birilerini zengin etmeye çalışıyorlar. Küçük balığı büyük balığa yutturmaya çalışıyorlar” şeklinde konuşan Cevizli, bir çare bulunmaması halinde bu işin daha kötü sonuçlar doğuracağı yönünde yetkilileri uyardı. Cevizli, Başbakanı ve Sayıştayı göreve çağırarak, yaşanan soruna çare bulunmaması halinde eylemi Ulaştırma Bakanlığına taşıyacaklarını açıkladı.

Bu haber toplam 3038 defa okunmuştur