1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bir garip erteleme
Bir garip erteleme

Bir garip erteleme

Basketbol Federasyonu büyük tartışmalara sebep olacak bir kararın altına daha altına imzasını attı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Sezon başından beridir ilginç kararların altına imzasını atan Basketbol Federasyonu, yeni bir tuhaf kararın daha altına imzasını attı. Basketbol Erkekler Final Serisi’nde oynanması gereken 3 .maç, “Koop antrenörü Emrah Güven’in sağlık problemi sebebiyle yurt dışına gidecek olması” sebebiyle ertelendi. Söz konusu karar tartışmaları da beraberinde getirirken, YDÜ Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk, “Yaşanan olaylar hayret verici. Bana göre KKTC’de basketbol artık bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Nasıroğlu yönetimi yine gündemde
Basketbol Federasyonu’nun erteleme kararı almasıyla birlikte bu akşam oynanması gereken final serisi 3’üncü maçı oynanmayacak. Federasyonun resmi bir açıklama ve sebep belirtmeksizin, kulüplere ve basın mensuplarına “YDÜ-KOOP BÜYÜK ERKEK MAÇI İPTALİ” şeklinde duyurduğu olay, verdiği kararlarla sürekli eleştiri oklarını üzerine çeken Federasyon Başkanı Ertuğ Nasıroğlu yönetiminin yeniden tartışılmasına sebep oldu.

Yarışma Yönergesi’nde sağlıkla ilgili erteleme talebi yok
Basketbol Federasyonu’nun sezon başı yayınladığı “2015-2016 Yarışma Yönergesi” başlıklı belgede ise “Antrenörün sağlık problemleri sebebiyle yurt dışına gitmesi nedeniyle maç erteleme” talebi olabileceği şeklinde bir madde bulunmuyor. Söz konusu belgede 15.1.1. numaralı maddede “Bir kulübün en az 3 sporcusu veya antrenörü resmi görev ve/veya temsiliyet için yurt dışında bulunuyorsa maç ertelenebilir ve kulüpler bu resmi görevi belgelemekle yükümlüdür” ifadelerine yer verildi.

Final serisi 3’üncü maçı Pazartesi oynanacak
2007-2008 sezonundan beridir yayımlanan Yarışma Yönergesi’nde sağlıkla ilgili herhangi bir kulübün erteleme talebi olamayacağı maddelerine yer verilirken, söz konusu karar sebebiyle final serisi 3’üncü maçı 2 Mayıs Pazartesi günü oynanacak.

Atamtürk: “Ülkede basketbol bitmiştir”
Alınan kararla ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan YDÜ Spor Kulübü Başkanı Hakan Atamtürk, federasyondan bugüne kadar tek bir şey istediklerini ifade ederek, “Bizim tek isteğimiz her şeyi kuralına göre uygulamalarıdır. Ne fazla ne de eksik. Ancak yaşananlar ortada, biz yine de duruşumuzu bozmayacağız. Bana göre bundan sonra KKTC’de basketbol bitmiştir. Herkes el birliğiyle basketbolu yok etmek için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

‘Doğukan ve Tayfun oynasın diye’ iddiası
Öte yandan Koop’un söz konusu erteleme talebinin aynı zamanda GAÜ Çetinkaya’da futbol oynayan Doğukan Demirman’ın ve sakatlığı olduğu iddia edilen Tayfun Kuyan’ın da kritik maçta oynaması için yapıldığı iddia edildi. Bilindiği gibi Doğukan Demirman 30 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da GAÜ Çetinkaya forması ile şampiyonluk maçına çıkacak.

Cumartesi oynanması gündemde
Final serisinde 3’üncü maçın 30 Nisan Cumartesi saat 20.00’de oynanması beklenirken, 4’üncü maçın ise 3 Mayıs Salı günü oynatılması planlanıyor.

Bu haber toplam 1966 defa okunmuştur