1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. CTP- BG Güzelyurt’ta sevinçle kucaklandı…
CTP- BG Güzelyurt’ta sevinçle kucaklandı…

CTP- BG Güzelyurt’ta sevinçle kucaklandı…

Güzelyurt ‘1 Parti var’ dedi

A+A-



‘Adalet sözü veriyoruz’


Meltem SONAY Fotoğraflar: Mert ÖZDAĞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler’in (CTP-BG) ikinci büyük mitingi dün akşam Güzelyurt’ta gerçekleştirildi.
Coşkunun yüksek olduğu miting ‘zafer şöleni’ havasında geçti.
Kilometreleri bulan uzun konvoy eşliğinde miting alanına gelen CTP- BG’liler, alanda bekleyenlerce alkışlarla karşılandı.

Şölen tadında miting…
Mitinge katılan Başbakan Sibel Siber Güzelyurtlular tarafından heyecan ve sevgiyle kucaklanırken, CTP- BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy, Güzelyurt Milletvekili adayları da alkışlarla miting alanına girdi.
Konserle başlayan mitingde ‘Birlik, Mücadele, Danışma’ sloganları da atıldı.

Adaylara büyük ilgi…
Coşkulu mitingde ilk olarak CTP-BG’nin altı milletvekili adayı tek tek Güzelyurtlulara tanıtıldı. Tek tek sahneye çağrılan adaylar Güzelyurtlular’ın alkışları ve coşkulu tezahüratları eşliğinde sahneye çıktı, Güzelyurt’u selamladı.
Güzelyurtlular, CTP- BG Adayları Armağan Candan, Fatma Ekenoğlu, Doğan Bağkur, Dr. Hüseyin Erçal, Mehmet Çağlar ve Abdullah Cangil’le birlikte ‘1 Parti var’ diye haykırdı.

Akansoy: “Daha çağdaş, daha adil ve daha özgür bir düzen!..”
Güzelyurt Mitingi’nde mikrofona ilk olarak Genel Sekreter Asım Akansoy geldi. Coşkuya gördükten sonra ‘Tek başına iktidar sürecinin Güzelyurt’tan başlayacağı’ inancını belirten Akansoy, daha çağdaş, daha adil ve daha özgür bir düzen amacında olduklarını vurguladı.
Güzelyurt’ta yaşanan sel felaketi ve ardından UBP’nin yandaşlarına yarattığı olanakları anımsatan Akansoy, bu köhne düzen yaratıcılarının Güzelyurt’un kalkınması için elini taşın altına koymadığının altını çizdi. “Güzelyurt mağdur edildi, dışlandı ve bu düzeni değiştirecek bir parti var” diyen Akansoy, Güzelyurt’tan gençlerin göç ettiğine işaret etti ve “Bu gidişata dur diyeceğimize söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

Başbakan Siber: “Halkı hiçe sayan Hükümet gitti, bir daha gelmeyecek”
Mitingde konuşan Başbakan, CTP Milletvekili Sibel Siber, bir buçuk ay öncesine kadar halkın değil, ‘Küçük bir zümrenin’ Hükümeti’nin başta olduğunu ifade etti.
Siber, “Kurumlarımızın itibarını zedeleyen, yakınlarına sahillerimizi peşkeş çeken, gençlerimizin umutlarını yitirmesine sebep olan, eşitlik, adalet ilkesini yıkan bir Hükümet vardı. Bu Hükümet gitti ve bir daha gelmeyecek. Hak Hukuk, eşitlik, sosyal adalet ve sevgi gelecek” şeklinde konuştu.

Yorgancıoğlu: “Eşitlik, adalet, hukuk üstünlüğü, uluslar arası hukuk ve federal bir çözüm için ‘1 parti’ var”
CTP Liderleri Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür ve Naci Talat’ı selamlayarak konuşmasına başlayan CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, bu liderlerin hedeflerine ulaşmak için de çalıştıklarını ifade etti.
Kıbrıs Türk Halkı’nın 28 Temmuz’da kendi geleceğini belirleyeceğini kaydeden Yorgancıoğlu, eşitlik, adalet, hukuk üstünlüğü, uluslar arası hukuk ve federal bir çözüm için ‘1 parti’ olduğuna vurgu yaptı.
“UBP bizi adalet istemeye mahkum bıraktı” diyen Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın adaletsizlik, eşitsizlik ve adam kayırmacılıktan çok çektiğine işaret etti.
UBP’nin Hükümet’ten gitmeden son bir aydaki icraatlarına dikkat çeken Yorancıoğlu, kurultay uğruna bir buçuk yıl ülke sorunlarının da unutulduğuna vurgu yaptı.
Çiftçi, esnaf, hayvancı, tüm kesimlerin zorluk yaşadığını kaydeden Yorgancıoğlu, “Bu ülkeyi bu zorluklardan kurtaracak bir parti var” şeklinde konuştu.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 2401 defa okunmuştur