1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU
GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU

GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU

“Yerel seçimlerde şahıs ve hizmetler önemlidir. Halk, ‘dürüst ve iş üreten’ belediye başkanı istiyor”

A+A-

Gönyeli Belediye Başkanı Benli, “Hakem, Gönyeli halkı” dedi ve ekledi:

'Tercih hizmetten yana'

 

Ayşe GÜLER

Gönyeli Belediye Başkanı ve CTP-BG başkan adayı Ahmet Benli, yerel seçimlerdeki ‘hakemin’ Gönyeli halkı olduğunu vurgulayarak, “Gönyeli halkı en zor konjektürde bile tercihini hizmetten yana kullanmıştır” dedi.

Yerel seçimlerde şahısların ve hizmetlerin önemli olduğuna dikkat çeken Benli, halkın ‘dürüst ve iş üreten’ belediye başkanı istediğini söyledi.

Benli, Gönyeli halkına güvendiğini, halkın dürüstlüğe ve hizmeti göz ününde bulunduracağını dile getirerek, “biz ne yedik, ne yedirdik, ne çaldık ne çaldırdık. Biz dürüst ve adiliz. Bunu Gönyeli halkı biliyor” diye konuştu.

Seçim yarışının çok ciddi bir yarış olacağına inanmadığını da ifade Benli, Gönyeli halkından geçmiş dönemde ‘köyden kente dönüşüm’ için görev istediğini söyleyerek, sözünü yerine getirdiğini kaydetti.

Benli, sağlık sorunları nedeniyle ailesine zaman ayırmak istediğini, bu yüzden adaylık konusunda partiden ‘affını’ istediğini aktararak, şöyle konuştu:  “Parti bu konuda bana izin vermedi. Benim aday olmasına karar verdi. Bundan da şeref duydum. Ama birinci tercihim bu değildi”
Benli, 2 dönemdir belediye başkanlığı görevi süresince ‘realist, gerçekçi’ bir yerel yönetim anlayışı tercih ederek uyguladıklarını kaydetti.


4,6 milyon TL’den 26 milyon 37 bin TL’ye …

Benli, belediyenin iş yapabilme yeteneğinin bütçe, belediye teşkilat yapısı ve mevzuatla ilgili olduğunu aktardı.

Göreve geldiğinde belediyenin yıllık bütçesinin 4,6 milyon TL olduğunu kaydeden Benli, bütçenin yüzde 86’sının personel gideri, yatırım payının ise yüzde 0’a yakın olduğunu ifade etti.

Benli, 2014’te ise bütçenin 26 milyon 37 bin TL’ye yükseldiğini dile getirerek, bütçenin 5,57 katı büyütüldüğüne dikkat çekti.

2012-2013 belediye bütçesinde personel giderlerinin yüzde 86’dan yüzde 39,2’ye indiğini ifade eden Benli, yatırımların ise yüzde 41 oranında pay ayrıldığını söyledi.

Benli, 2014 yılı bütçesinde yatırımlara 10 milyon 760 bin TL ayrıldığını aktararak, Gönyeli Belediyesi’nin kişi başına en yüksek yatırımı yapabilecek bütçeye sahip olduğunu vurguladı.

142 personel, 17 bin 750 nüfus…

Belediye başkanlığı görevinde personel sayısının 140 ile 150 arasında değiştiğini ifade eden Benli, şu anda 142 personelin belediyede hizmet verdiğini dile getirdi.

Benli, bölgedeki nüfusun iki katına çıkmış olmasına rağmen personel sayısında artışa gitmediklerini söyleyerek, şu anda belediyenin 17 bin 750 kişiye hizmet verdiğini kaydetti.

Tüm personelin yatırımlarının yapıldığını dile getiren Benli,  faturaların yüzde 96’sının tahsil edildiğini aktardı.

“Hedef, çağdaş kente dönüşüm”

Benli, 8 yıl önce göreve gelirken ‘köyden kente dönüşümün’ hedeflendiğini, şu anda ise Gönyeli’nin ‘çağdaş kente’ dönüşmesi amacında olduklarını kaydetti

“Hizmet kalitesinin’ artırılmasına yönelik hedeflerinin bulunduklarına dikkat çeken Benli,  bununla birlikte çevre ile ilgili projelerin geliştirilerek, uygulanmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Benli, insanlara yönelik sosyal projelerin geliştirilerek uygulanmasına dairde projelerin olduğunu söyledi.

“Gönyeliler tuzlu su kullanıyordu, içilebilir su kullanacaklar dedik ve yaptık. Gönyelinin tamamını temizliğe aldık. Yıllık bakımdan geçen tek kent Gönyelidir” diyen Benli, “Gönyeli Belediyesi, çöplerini toplayamama noktasında iken şu anda evsel ve bahçe atıklarını toplayan rutin ekipler vardır” şeklinde konuştu.

“17 bin fidan dikildi”

Benli, belediye araç filosunun yüzde 100 yenilendiğini bilgisini de verdi.

Belediye başkanlığı görevi boyunca 197 yeşil alanın düzenlenerek, hizmete sunulacağını dile getiren Benli, şu anda 21 çocuk oyun gruplu park ve 70 koruluğun bulunduğunu dile getirdi.

Benli, belediyenin her yıl 80 bin çiçek fidesi ektiğini de belirterek, ‘Gönyeli’nin geleceğine’ 17 bin fidan dikildiğini aktardı.

Gönyeli çok şanslı…

Benli, Gönyeli’de yaşayan vatandaşların sosyo-ekonomik durumunun Kuzey Kıbrıs halkının ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.
Söz konusu durum nedeniyle Gönyeli’nin ‘çok şanslı’ olduğunu dile getirdi.

“Yerin altı koltuk yutar”

Bir kentin yolunun ‘yürünebilir’ olması gerektiğini söyleyen Benli, kalıcı bir hedefe giderken yolların kalıcı olması gerektiğini, bu yüzden alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Benli, “alt yapı çalışmalarını bitirilmesini hedefleyen bir belediye başkanı yoktur” diyerek, “yerin altını koltuk yutar. Çok risklidir” şeklinde konuştu.
Gönyeli’de kalıcı asfalta ulaşılabilmesi için zoru başardığını kaydeden Benli, “ülkemizde bitmiş haline göre 45 bin nüfusa göre onu taşıyacak alt yapı sistemlerinin projeleri üretilmiştir” dedi.


“Gönyeli’de temel sorunlar büyümüyor”

Benli, Gönyeli’nin alt yapısı projeli tek kent olduğuna dikkat çekti.

Belediye başkanlığı görevi boyunca 126 kilometre kanalizasyon hattının döşendiğini söyleyen Benli, “Kanalizasyon sorunu Gönyeli’de tarih olmuştur. Bu ayrıcalık Gönyeli’nindir” dedi.

Bölgede 144 bin metre içme suyu şebekesinin yenilendiğini ifade eden Benli, su depolama kapasitesinin 400 tondan 2 bin 500 tona yükseltilerek, Gönyeli’nin tamamının sağlıklı su şebekesine kavuşturulduğunu savundu.

Benli, Gönyeli’de alt yapı sorunlarının büyümediği ve sabitleştiği de dile getirdi.

“Asfaltların tamamı kazılmamak üzere tamamlanıyor”

Benli, bölgede asfalt sorunun bir buçuk ay içerisinde sona ereceğini dile getirdi.

Belediyenin bölgedeki asfaltların tamamını kazılmamak üzere tamamlama noktasına getirdiğini söyleyen Benli,  eksikliklerin ise 1,5 ay içerisinde sona ereceğini belirtti.

Benli, bu yılki alt yapı çalışmalarına 5,5 milyon TL ayrıldığını da ifade etti.

“Gönyeli SAM binası 9 Nisan’da açılıyor”

Benli, insan odaklı sosyal projelerin uygulandığını ifade ederek, Gönyeli Sosyal Aktiviteler Merkezi’nin (Gönyeli SAM) ülkede bir ilk olduğunu belirtti.
“Çocuktan gence,  gençten yaşlıya, erkekten kadına toplumun tüm kesimlerine 18 farklı programla sosyal proje desteği veriyoruz” diyen Benli, bu bağlamda bin 318 kişiye farklı aktiviteler sunulduğunu ifade etti.

Benli, Gönyeli SAM binasının inşa edildiğini, merkezin 9 Nisan’da açılışının yapılacağını kaydederek,

Merkezin bin 518 metre karelik kapalı alanla ülkenin ilk tam donanımlı sosyal aktivite merkezi olacağını, binanın 4,5 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını dile getirdi

Benli, bölgedeki 65 yaş üstü 856 kişinin belediyenin Yaşlılar Hizmet Birimi’nden yararlandığını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3777 defa okunmuştur