1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. DEVLETİN HABER AJANSI'NDA NELER OLDU?
DEVLETİN HABER AJANSINDA NELER OLDU?

DEVLETİN HABER AJANSI'NDA NELER OLDU?

TAK, dün binlerce gencin yaptığı Reddediyoruz Platform'un öncülüğündeki eylemi izlemedi, bildirilerini de haber bülteninden kaldırdı.

A+A-

Devletin ajansının sesini kestiler

Türk Ajansı  Kıbrıs (TAK), önceki gün binlerce gencin yaptığı Reddediyoruz Platform'un öncülüğündeki  eylemi izlemedi,  bildirilerini de haber bülteninden kaldırdı.

AKKOR: “HÜKÜMET, TAK MÜDÜRLÜĞÜ’NE BASKI YAPTI”…TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, söz konusu olayların Yönetim Kurulu’nun bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştiğini açıkladı, Hükümetin TAK Müdürlüğü’ne yaptığı baskı sonucunda eylemle ilgili sansürün yaşandığını kaydetti

YÖNETİM KURULU TOPLANACAK… Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay sonrasında TAK Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde toplanarak, TAK Müdürü Neriman Saygılı’dan yaşananlarla ilgili ‘izahat’ isteneceği de öğrenildi.


Ayşe GÜLER

Türk Ajansı  Kıbrıs (TAK), önceki gün binlerce gencin yaptığı Reddediyoruz Platform'un öncülüğündeki  eylemi izlemedi,  bildirilerini de haber bülteninden kaldırdı.
Kıbrıs Haber Ajans (CNA) eylemi izleyerek fotoğraflarla tüm dünyaya duyururken, uluslar arası ajanslar dahil tüm çevrelerin yer verdiği gelişme, Başbakanlıktan geldiği öğrenilen talimatla TAK tarafından gündem dışı bırakıldı.
Bilgileri ve onayları olmadan böyle bir olayın yaşanmasına TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ile üyeler Ali Baturay ve Bekir Azgın da tepki gösterdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Akkor, söz konusu olayların Yönetim Kurulu’nun bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştiğini açıkladı. 
Akkor, Hükümetin TAK Müdürlüğü’ne yaptığı baskı sonucunda eylemle ilgili sansürün yaşandığını kaydetti, önümüzdeki günlerde Yönetim Kurulu’nu toplayarak, yaşananları değerlendireceklerini de söyledi.
“TAK her kesimin sesi olmak zorundadır” diyen TAK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baturay ise
1980 ve 1990’ların taktikleri ile TAK’ın baskı altına alınmaya çalışılmaması gerektiğini vurguladı.
Öte yandan TAK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Azgın ise anlayış olarak her türlü sansürcülüğe karşı olduğunu belirterek, Yönetim Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda konuyu ele alacağını ve TAK Müdürü Neriman Saygılı’dan izahat isteneceğini ifade etti.
Bununla birlikte görüş almak için aradığımız TAK Müdürü Neriman Saygılı’ya da telefonlara cevap vermediği için ulaşılamadı.

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin AKKOR:
“Sansür, Hükümetin TAK Müdürlüğü’ne yaptığı baskı sonucu yaşandı”


TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, söz konusu olayların Yönetim Kurulu’nun bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştiğini açıkladı. 
YENİDÜZEN’e konuşan Akkor, Hükümetin TAK Müdürlüğü’ne yaptığı baskı sonucunda eylemle ilgili sansürün yaşandığını kaydederek, gerçekleşen olayı kınadığını vurguladı.
Yaşananlardan dün haberlerinin olduğunu, Yönetim Kurulu üyelerine de telefoniyen bilgi verildiğini ifade eden Akkor, önümüzdeki günlerde Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

TAK Yönetim Kurulu Üyesi Ali BATURAY:
“TAK, 1980 ve 1990’ların taktikleri ile baskı altına alınmamalıdır”
TAK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baturay ise Yönetim Kurulu’nun bilgisi olmadan gerçekleşen olayla ilgili üzüntü duyduğunu belirtti.
Baturay, ister Başbakan isterse Başbakan Yardımcısı olsun TAK Müdürlüğü’nü baskı altına almaya çalışmasını şiddetle kınadığını ifade etti.
“TAK, tüm toplumun malıdır. Koordinasyon Ofisi’ne karşı olanların da malıdır, tasvip edenlerin de” diye konuşan Baturay, BRT gibi TAK’ın da halkın vergileri ile ayakta durduğunu ve her kesimin sesi olmak zorunda olduğunu vurguladı.
Baturay, 1980 ve 1990’ların taktikleri ile TAK’ın baskı altına alınmaya çalışılmaması gerektiğine de dikkat çekerek, durumun eski halinde dönmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

TAK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir AZGIN:
“Her türlü sansürcülüğe karşıyım”

TAK Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Azgın, anlayış olarak her türlü sansürcülüğe karşı olduğunu vurguladı. Yönetim Kurulu’nun yapacağı ilk toplantıda konuyu ele alacağını ve TAK Müdürü Neriman Saygılı’dan izahat isteneceğini belirten Azgın, “Bir yerlerden işar mı aldı kendi aklı ile yaptı bilemiyorum. Şimdiye kadar böyle bir sorunumuz olmadı. Yeni sansürcülük oyunlarına mı başlıyoruz?  Doğrusu bilmiyorum. Duyduğumda hayret ettim… “şeklinde konuştu.

TAK Yönetim Kurulu Üyesi Aysu Basri Akter:
“Olayın kınanması gerekir”


TAK Yönetim Kurulu Üyesi Aysu Basri Akter, yapılanın kesinlikle kabul edilebilir bir davranış olmadığını söyledi. Pazartesi Yönetim Kurulu’nun olağanüstü yapacağı toplantıda değerlendirme yapılacağını belirten Akter, hükümetin haber içeriğine müdahale etmesinin kınanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bu haber toplam 11291 defa okunmuştur