1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARP!
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARP!

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARP!

YENİDÜZEN muhabiri Didem Menteş, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen ve Cemil Kızılbora’nın yargılandığı ölümlü trafik kazası ilgili duruşmayı takip ettiği sırada darp edildi.

A+A-

YENİDÜZEN muhabiri Didem Menteş, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen ve Cemil Kızılbora’nın yargılandığı ölümlü trafik kazası ilgili duruşmayı takip ettiği sırada darp edildi.

Görev başında Cemil Kızılbora ve kazada hayatını kaybeden kişilerin aileleri arasında çıkan arbedeyi görüntülemek isteyen Menteş, Cemil Kızılbora’nın yakını olduğu öğrenilen Meryem Demiralp isimli kişi tarafından saldırıya uğradı.

Demiralp’in Menteş’in fotoğraf çekmesini engellemek amacıyla yüzüne vurduğu öğrenildi.

Saldırı sonrası kolu yaralanan ve gözlükleri kırılan Menteş, Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.

Menteş, polise ifade vererek,  kendisine saldıranlardan şikayetçi oldu.

Polis, olayla ilgili başlattığı soruşturma sonrasında iki kişiyi tutukladı.

YENİDÜZEN ailesi olarak gazeteci arkadaşımız Didem Menteş’e yapılan saldırıyı kınıyoruz.

----------------------------------------


YENİDÜZEN ÇALIŞANLARI BASINA YAPILAN SALDIRIYI PROTESTO EDECEK

YENİDÜZEN Muhabiri DİDEM MENTEŞ’e yapılan SALDIRI tüm basın emekçilerine yapılmış bir SALDIRIDIR! Özelde bu saldırıyı, genelde de TÜM BASINA YAPILAN SALDIRILARI PROTESTO ediyoruz! Bugün saat 16:00’da Lefkoşa’da POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ önünde eylem yapıyoruz… TÜM basın çalışanlarını bir saat İŞ BIRAKARAK ‘şiddete tepki göstermeye’ davet ediyoruz!
Bugün Didem’e yarın sana!...
Özgür gazetecilik ONURUMUZDUR!
 

YENİDÜZEN Çalışanları-Devrimci GENEL İŞ Sendikası

 

--------------------------------------------------------------------                                                                                                     
                                                                                                                
K.T. GAZETECİLER BİRLİĞİ’NDEN KINAMA

Bu arada K.T. Gazeteciler Birliği YENİDÜZEN muhabiri didem Menteş’e yapılan saldırıyı kınadı.

K.T. Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

  

Ülkemizde basın mensuplarına yönelik saldırılara bugün bir yenisi eklenmiştir.Yenidüzen gazetesi muhabiri ve aynı zamanda Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Yönetim Kurulu üyesi Didem Menteş, bir trafik kazasıyla ilgili duruşmayı izlerken sanık yakınlarının saldırısına uğramıştır.
Kamu görevi yapan gazetecilere dönük bu tür saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

Halkın haber alma hakkını sağlamakla görevli gazetecilere yönelik saldırıların ne yazık ki ardı arkası kesilmemektedir.
Bu konuda defalarca uyarmamıza rağmen ülkede emniyeti sağlamakla görevli makamlar basına yönelik şiddetin önüne geçemiyor.

Bugün yaşanan ve arkadaşımız Didem Menteş’in yaralanmasına, gözlüklerinin kırılmasına neden olan saldırı sırasında da gerekli güvenlik önleminin olmaması, haberi izlemekle görevli gazetecilerin ne kadar korumasız olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Olayın ardından saldırganların polis tarafından tutuklanmış olması olumludur. Ancak asıl yapılması gereken, basına yönelik saldırıyı önlemek için gerekli şekilde önlem almaktır.Bu vesileyle bir kez daha polis örgütünün basın mensuplarına yapılan saldırıları önleme konusuna ciddiyetle eğilmesini talep ettiğimizi yinelemekte yarar görüyoruz.

Öte yandan bu tür saldırıları gerçekleştirenler hakkında da caydırıcı cezai müeyyidelerin uygulanması konusunda yargı ve yasama organlarının da gereğini yapmasını bekliyoruz.

 

Bu haber toplam 4351 defa okunmuştur